Main Content

Predčasné Vianoce v slovenskom hokeji?

utorok, 2. december 2014 21:02 | Autor: Jakub Mihálik

Predčasné Vianoce v slovenskom hokeji?
Predčasné Vianoce v slovenskom hokeji? | zdroj: © TASR

Naďeľuje Ježiško v extralige predčasne alebo je to len náhoda?


Roky sa hovorí v slovenskom hokeji o predvianočných „šialených“ výsledkoch. Dospelo to až do takého štádia, že je takmer verejným tajomstvom to, že v prvé dva, či tri decembrové týždne sa v našej najvyššej hokejovej súťaži rodia prazvláštne výsledky. Vysvetliť sa dajú rôzne, no hokejový fanúšik si ich vysvetľuje ľahko – hráči si svoju nelichotivú finančnú situáciu snažia vylepšiť nejakými tými stávkami, či dohodnutými zápasmi. Veď idú Vianoce a na darčeky treba.

Hoci je niečo také prisilným sústom a my sa neodvažujeme obvinenie z ovplyvňovania výsledkov vysloviť, treba povedať, že ani táto sezóna k odlišnému názoru neprispieva. Ešte máme len druhý decembrový deň a už sa nám Tipsport extraliga postarala o druhý zaujímavý výsledok.

Hokejová dvadsiatka vyhrala v predchádzajúcich 17 zápasoch len jeden zápas v riadnom hracom čase, jeden sa musel až predlžovať. No napriek tomu, v rámci dvoch decembrových dní trápila dva kluby, ktoré útočia na titul. Mladíci aj Košice zdolali. O 24 hodín neskôr nastúpili potom na pôde Banskej Bystrice a prvú tretinu vyhrali v pomere 0:2. Celkom úspešné na tím, ktorý doteraz nestačil ani na tímy ako Skalica, či Žilina, ktoré skôr pomýšľajú na záchranu, nie na titul. Áno, Banská Bystrica zápas otočila a môžeme ich dvojgólové manko z prvej tretiny pripísať podceneniu, zaspatiu alebo jednoducho výbornému výkonu našich reprezentačných juniorov, no potom nám tu do toho vstupuje tento obrázok, ktorý v pondelok postretol nášho fanúšika na nemenovanej mobilnej aplikácii nemenovanej stávkovej spoločnosti.
 

Môžeme sa potom diviť fanúšikom, že našu najvyššiu súťaž podozrievajú z nekalých praktík?Môžeme sa im diviť, že sa cítia, akoby hráči, stávkove kancelárie a mnohí ďalší, okrem ich samotných, vedia výsledok dopredu?

Naozaj nechcem tvrdiť, že v hokejovej extralige existuje niečo ako predčasné Vianoce. Nechcem tvrdiť, že Ježiško si na začiatku decembra obúva korčule a nadeľuje. Možno naozaj sú podobné výsledky dielom náhody. S veľkou pravdepodobnosťou aplikácia len náhodne "vypľula" nesprávne dáta. Možno slovenská dvadsiatka len chytila skvelú decembrovú formu. Teším sa, v tom prípade idú na majstrovstvách sveta, ktoré začínajú už o 3 týždne, po medailu. Možno len pozerám príliš veľa filmov a televíznych novín. A možno nie...