Main Content

Ideálna zostava 10. kola Fortuna ligy podľa Sport7.sk

štvrtok, 4. december 2014 08:46 | Autor: Filip Chudý

Ideálna zostava 10. kola Fortuna ligy podľa Sport7.sk
Ideálna zostava 10. kola Fortuna ligy podľa Sport7.sk | zdroj: © TASR

Desiate kolo sa neodohralo kompletné v pôvodnom termíne, lebo zápas Slovan – Zlaté Moravce (2:1) dohrali pre pohárové povinnosti belasých až teraz. Ktorí hráči zaujali najviac? Prinášame vám ideálnu jedenástku uplynulého kola.

Brankár

Dušan Perniš (Slovan) – V pôvodnom termíne sme videli skôr brankárske chyby ako skvelé zákroky, ale v dohrávke nám Perniš ponúkol najkrajšie zákroky tohto kola. Na začiatku druhého polčasu vyrazil „obaľovačku“ Charzizopulosa a v záverečnej fáze skvelým zákrokom chytil nájazd Nikoliča. Belasí mu môžu ďakovať za víťazstvo, lebo v druhom polčase akoby neboli hráči pred ním na ihrisku.

Obrancovia

Jozef Piaček (Žilina) – Ako sa neskôr ukázalo, v zápase Trenčína a Žiliny to bol vzájomný zápas o prvé miesto po jeseni, čo ale v 10.kole ešte nebolo jasné. Hostia išli rýchlo do vedenia, pričom o druhý ich gól sa postaral práve Piaček, no ani to na víťazstvo nestačilo, keďže chyba Volešáka v nadstavenom čase rozhodla o remíze 2:2.

Ivan Minčič (Podbrezová) – Kapitán nováčika súťaže pomohol v zápase s Dunajskou Stredou na oboch koncoch ihriska. Hostí domáca defenzíva za celý zápas nepustila do šance a sám pomohol k streleniu víťazného gólu. Minčič skvele predĺžil Greškov roh na Vaščáka, ktorý začal cestu Podbrezovej za hladkým víťazstvom.

Matúš Čonka (Trnava) – Tento ľavý obranca sa výraznou mierou podieľal na trnavskom víťazstve. Domáci boli proti Banskej Bystrici jasne lepší a všetko korunovali piatimi gólmi. Pred druhým a štvrtým bol základom Čonkov center, keď najprv z neho ťažil Schranz a v druhom prípade Jendrišek.

Stredopoliari

Ivan Schranz (Trnava) – Podieľal sa na rýchlom nástupe Trnavy do stretnutia, keď už v 4.minúte prihrával na gól E. Sabovi. Ale to nebol ešte zlomový bod zápasu, tým bol gól v 44. minúte, ktorým upokojil domácich. Tento gól bol navyše veľmi pekný, keď trafil pomerne ťažký kop na vzdialenejšiu žrď.

Ján Vlasko (Trnava) – Trnavčania podali proti Banskobystričanom dobrý tímový výkon, z ktorého hráči nevyčnievali, ale Vlaskovi sa to trochu podarilo, keďže prihral na dva góly. Pred tretím gólom našiel z priameho kopu presne Bortela a v závere zápasu zakončil jeho peknú akciu Mikovič, čím sa uzavrelo skóre stretnutia.

Peter Sládek (Myjava) – V Ružomberku mal v ofenzíve akoby voľnú ruku, čo mu pomohlo k dobrému výkonu. Na prvý gól zápasu presne prihral Ciprysovi, ktorý z takej pozície už nemohol nedať. No domáci vývoj otočili, lenže nevyhrali, keďže desať minút pred koncom trafil presne z diaľky Sládek a vyrovnal na konečných 2:2.

Marko Milinkovič (Slovan) – Z belasých hráčov v poli obstál snáď iba Milinkovič, ktorý bol pri všetkom nebezpečnom. Oba góly belasých dal, keď najprv využil Kolčákovu prihrávku a neskôr aj prvý pokutový kop Slovan v sezóne. Na konci zápasu mohol zavŕšiť hetrik, ale Kováč mu šancu chytil. Medzitým prihral aj do dobrých šancí Peltierovi a Štefánikovi.

Peter Mazan (Banská Bystrica) – Vojaci z Banskej Bystrice v Trnave síce „nakúpili“ päť gólov, ale to sa dalo trochu čakať, keďže v tom čase riešili hlavne chýbajúce výplaty a nemali v zápase čistú hlavu. Jedinou výnimkou bol Mazan, ktorému Dukla nič nebola dlžná, keďže vtedy v klube iba začínal. A na ihrisku to tak aj vyzeralo, keď strelil domácim dva góly.

Útočníci

Emmanuel Edmond (Trenčín) – Mladý nigérijský útočník bol kľúčom k trenčianskemu vyrovnaniu. Prišiel na ihrisko v 56. minúte za stavu 0:2, ale dvoma gólmi zariadil pre Trenčín aspoň remízu. Po troch minútach pobytu na trávniku znížil po prihrávke Jaira a v nadstavenom čase vyrovnal po chybe Volešáka.

Blažej Vaščák (Podbrezová) – Zápas proti Dunajskej Strede patril jemu. Najprv na zadnej žrdi hlavou zavŕšil rohový kop Greška, ktorý naňho predĺžil Minčič. Pred druhým gólom bol faulovaný a Kochan z pokutového kopu zvýšil. No a tretí gól dal opäť sám, čím uzavrel na konečných 3:0.