Main Content

Analýza 27. kola Primera Division: Výber zaujímavých zápasov

sobota, 5. marec 2011 15:11 | Autor: Sport7 sk

Analýza 27. kola Primera Division: Výber zaujímavých zápasov
Analýza 27. kola Primera Division: Výber zaujímavých zápasov | zdroj: Sport7, foto SITA

Španielská Primera Division pokračuje cez tento víkend kompletným 27. kolom. Prinášame vám analýzu k piatim vybraným stretnutiam.


SOBOTA


Mallorca – Valencia, 18.00

Valencia mala túto sezónu menšie šťastie pri rozlosovaní súťaže. Často krát sa  totiž stalo, že nastúpili proti mužstvám, ktoré v predchádzajúcom kole narazili na Barcelonu a dostali od nej nelichotivý výprask. Tentokrát budú hrať s Mallorcou, ktorá minulý víkend podľahla “Guardiolovcom” 0:3. Koľko vyťažili zverenci Unaia Emery z tejto výhody je však otázkou debaty.

“Los Che“ ako mužstvo Valencie prezývajú môžu v tomto zápase dokázať, že sú správne rozbehnutí ešte zo stredu týždňa, keď ich doma riadne vyspovedala Barcelona. Barcelona sa práve po Mallorce stala len druhým tímom v tejto sezóne, ktorý dokázal Valenciu u nej doma  poraziť (Mallorca vyhrala vo Valencii 23.októbra 2:1).  Barcelona okrem toho víťazstvom vo Valencii dokázala zastaviť ich 11 – zápasovú šnúru neporaziteľnosti.

Mallorca potvrdila svoje kvality v utorok, keď zvíťazila v Barcelone proti Espanyolu. V dnešnom zápase zohrá dôležitú úlohu aj ich impozantná bilancia na domácom štadióne.  Mallorca totiž vyhrala úctyhodných 27 z jej posledných 38 zápasov na domácej pôde a Valenciu dokázala doma poraziť vždy počas posledných dvoch rokov.

Náš tip: Víťazstvo Mallorcy [ kurz 2,60 na BetClic ]

Barcelona - Real Zaragoza, 20.00

Barcelona privíta na domácom Nou Camp Zaragozu pravdepodobne bez hlavného trénera Pepa Guardiolu, ktorý ma zdravotné problémy s vyskočenou platničkou.

Na druhú stranu sa Guardiola môže pokojne liečiť s pocitom sedem bodového náskoku pred Realom, ktorého ešte čaká zápas vo Valencii. Práve tu Katánci na štadióne Mestalla v strede týždňa zvíťazili, keď jediný gól zápasu zariadil kto iný ako Lionel Messi v 77. minúte.

Barcelonu čaká po víkende jeden z kľúčových zápasov tejto sezóny. V Lige Majstrov hostí Arsenal Londýn a preto neodporúčame žiadne stávky na rozstrieľanie Zaragozy. Navyše hráči z Aragónska sa po zimnej prestávke prebudili do celkom dobrej formy, keď nazbierali 17 bodov v 10 zápasoch, čím sa vyšplhali z dna tabuľky na 15 priečku. Pre porovnanie, do zimy nazbierala Zaragoza len chudobných 10 bodov v 16 zápasoch.

Súčasný tréner Zaragozy Javier Aquirre dokázal ešte na lavičke Atletica Madrid  Barcelonu zopárkrát potrápiť,  no dnes zaváhanie domácich rozhodne neočakávame.

Náš tip: Výhra Barcelony v handicape 0:1 [ kurz 1,33 na BetClic ]


Atletico Madrid – Villarreal, 22.00


Prezident Atletica Madrid všetkých prekvapuje tým, že nad trénerom Floresom ešte stále nestlačil spúšť.  Nikto však nevie predpovedať či ďalšie zaváhanie na Vicente Calderón nebude viesť k jeho dlho očakávanej  výmene.

Práve zápas spred štyroch týždňov proti bývalým zverencom z Valencie mal byť tým, ktorý rozhodne o Floresovi. Ten ostal aj napriek tomu, že Colchoneros premrhali svoj náskok, keď inkasovali na konci oboch polčasov. Odvtedy síce  hráči z hlavného mesta neprehrali v troch zápasoch v rade, no na druhej strane nazbierali len 5 bodov.

Túto ,,formu“  by mohli využiť hráči Žltej ponorky, no ich bilancia zo zápasov hraných vonku tiež nie je príliš oslnivá. Preto radšej vsadíme na nerozhodný výsledok.

Náš tip: Remíza [ kurz 3,30 na BetClic ]
Náš tip risk: Presný výsledok 2:2 [ kurz 14,00 na BetClic ]


NEDEĽA


Athletic Bilbao – Sevilla, 19.00

Bilbao začalo po Vianociach druhú polovicu ligy štyrmi víťazstvami v rade a ohlasy na prípadnú priečku zaručujúcu účasť v Lige Majstrov sa začali množiť. Následne však prišli štyri prehry v rade, a tak sa Baskovia musia báť aj o účasť v Európskej lige.

Sezónu Bilbaa môžeme zhrnúť do takejto podoby: prevažná časť výhier doma, prevažná časť prehier vonku a prehry v zápasoch proti top 5 účastníkom Primera División. Výnimku tvorilo azda len víťazstvo vonku proti Atleticu Madrid.

Otázne teraz je či máme Sevillu posudzovať ako mužstvo top 5 alebo ako obyčajné mužstvo hrajúce vonku. Pred troma týždňami by sme Sevillu do top 5 určite nebrali. No výsledky Andalúzanov naznačujú, že futbal vedia hrať na vysokej úrovni, zjavne však na to musia mať náladu.

Každopádne tento zápas ponúka viac otázok ako odpovedí. Zaujímavou štatistikou pre tipujúcich môže byť aj 22 gólov v posledných 4 zápasov Sevilly mimo domáceho ihriska. Ak to skombinujeme s tým, že domáce zápasy Bilbaa ponúkajú takmer vždy 3 a viac gólov, vieme kam by sme mohli vložiť naše peniaze.

Náš tip: OVER 2,5 [ kurz 1,85 na BetClic ]

Racing Santander - Real Madrid, 21.00

Keď 12. februára zdolal Santander na domácom štadióne Sevillu 3:2 všetci diváci mohli sledovať  obrovskú radosť nového majiteľa tohto klubu, magnáta z Indie Ahsana Aliho Syeda.  Mohlo by byť veľmi zaujímavé vidieť jeho prípadnú reakciu pri domácom víťazstve proti Realu Madrid.

Hráči z Kantábrie po príchode resp. návrate trénera Marcelina nazbierali pod jeho vedením v štyroch zápasoch úctyhodných 8 bodov. Okrem toho Santander naposledy absolvoval 60 minút v Almerii len o desiatich hráčoch, napriek tomu dokázal získať dôležitý bod.

“Mourinhovci“ by proti Santanderu určite chceli nadviazať na kolosálne víťazstvo 7:0 proti Malage, zároveň si však myslíme, že ostanú verní malému počtu strelených gólov mimo domáceho štadióna. Zápas proti “Boquerones“ bol totiž len tréningom v porovnaní s tým, čo ich čaká proti Racingu.

Náš tip: Výhra Realu Madrid [ kurz 1,45 na BetClic ]
Náš tip risk: Tip na výsledok 0:1 [ kurz 6,50 na BetClic ]