Main Content

Hokej: HK 36 Hant Skalica - Dukla Trenčín 1:4 v 30. kole - sumár, text

piatok, 5. december 2014 21:05 | Autor: TASR

Skalica 5. novembra (TASR) -

HK 36 Hant Skalica - Dukla Trenčín 1:4 (0:1, 1:2, 0:1)

Góly: 27. Klimek (Chylo) - 13. Mikula (Nemec, Melichárek), 36. Pardavý (Filo), 39. Gašparovič, 53. Gašparovič (Nemec, Filo). Rozhodovali: Jonák, Bundil - Šefčík, Výleta, vylúčení: 2:3 navyše Melichárek (Trenčín) 10 min nešportové správanie, presilovky a oslabenia: 0:0, 844 divákov

Skóre sa mohlo meniť už v 3. minúte, ale vylúčenie Šveca domáci nepotrestali. Oba tímy sa pokúšali o útočný hokej podporený dobrou obrannou činnosťou, šance sa preto rodili len zriedkavo. Prvú vážnejšiu možnosť zmeniť skóre mal domáci Jankovič po Školiakovej prihrávke, no Konrád bol proti. Po chybe domácej skóroval v 13. minúte Mikula - 0:1. Šancu na vyrovnanie mali Záhoráci už o dve minúty, no Klimek nepochodil. Hostí gól povzbudil, mali viac z hry, boli rýchlejší, dôraznejší na puku a prezentovali sa aj presnejšími kombináciami.

V 24. minúte bol vylúčený Habšuda, Brendlov však tesne minul Konrádovu bránky. Zriedkavé zaváhanie hostí využil o tri minúty neskôr Klimek a presnou strelou po hornú žŕdku vyrovnal na 1:1. V polovici zápasu mohla ísť Dukla do vedenia, Lipovský však uspel pri vyloženej šanci Melichárka. Trenčín zapol na vyššie obrátky, čoho výsledkom boli dva góly. V 37. minúte využil chybu Štumpfa Pardavý a v 39. zvýšil vedenia na 3:1 presnou strelou Gašparovič.

V 44. minúte spálil po ďalšej chybe domácej obrany vyloženú príležitosť Hudec, keď zblízka neprekonal Lipovského. Hosťom sa o necelých desať minút neskôr podarilo napokon zvýšiť vedenie, ďalšie zaváhanie skalickej defenzívy potrestal Gašparovič a stanovil skóre duelu na konečných 1:4.