Main Content

Najdrahšia jedenástka Premier League

sobota, 5. marec 2011 19:25 | Autor: Štefan Álló

Najdrahšia jedenástka Premier League
Najdrahšia jedenástka Premier League | zdroj: Štefan Álló pre Sport7, foto SITA

Naša séria najdrahších jedenástok popredných futbalových líg pokračuje! Dnes vám prinášame najdrahšiu zostavu pravdepodobne najpopulárnejšej futbalovej ligy vôbec –anglickej Premier League. Asi nikoho neprekvapí, že túto zostavu tvoria výhradne hráči hrajúci za päticu momentálne najslávnejších klubov v Anglicku (Manchester United, Arsenal, Chelsea, Manchester City a Liverpool).

V bráne „klenotov“ Premier League stojí Petr Čech, ktorého už trikrát zvolila UEFA za najlepšieho brankára Európy. Ochranca svätyne FC Chelsea a českej reprezentácie prišiel na Stamford Bridge  ešte v roku 2004 a za Chelsea odchytal už 206 zápasov. Z toho až v 113 stretnutiach vychytal v hokejovom žargóne “shotout” (to tvorí viac ako 55 percent jeho zápasov).

Väčšinou ani najlepší brankár nezaručí úspech, preto pred najdrahším brankárom tvoria obranu nie len najcennejší ale aj najlepší hráči. Z obrannej štvorice tvoria prvú polovicu hráči z Chelsea, konkrétne John Terry a Ashley Cole.  Druhú polovicu naopak rivali z Manchestru United Nemanja Vidič a Patrice Evra.

Do stredovej formácie sa už pripájajú aj hráči z iných klubov. V osobe Stevena Gerrarda, Cesca Fabregasa a Michaela Essiena môžeme vítať „motorov“ svojich klubov, ktorých dopĺňa mladý David Silva z miliardárskeho City.

Útok tvoria taktiež elitní hráči. Ich mená sa dali čakať – superhviezda Manchestru United Wayne Rooney a najdrahší hráč posledného prestupového obdobia Fernando Torres (do Chelsea prestúpil z Liverpoolu za 50 miliónov eur).

Prečítajte si tiež:

Najdrahšia jedenástka Série A
Najdrahšia jedenástka Bundesligy