Main Content

Ideálna zostava jesennej časti Fortuna ligy podľa Sport7.sk

pondelok, 8. december 2014 09:23 | Autor: Filip Chudý

Ideálna zostava jesennej časti Fortuna ligy podľa Sport7.sk
Ideálna zostava jesennej časti Fortuna ligy podľa Sport7.sk | zdroj: © TASR

Aj keď sa zápasom Slovan – Trnava neuzavrelo 14. kolo, zvyšných 18 jesenných kôl sa odohralo kompletných. Po každom sme uverejnili ideálnu zostavu kola, pričom nominácie sme teraz spočítali. Ktorí hráči sa dostali do ideálnej jedenástky jesennej časti?

Brankár

Michal Šulla (Senica, 4 nominácie) – Senická jednotka má za sebou skvelú jeseň. Snáď v každom zápase vytiahol dôležitý zákrok, ktorým držal svoje mužstvo nad vodou. Aj vďaka nemu zimuje Senica na treťom mieste.

Obrancovia

Jozef Piaček (Žilina, 3) – Žilina inkasovala na jeseň iba 14 gólov a má na jeseň suverénne najlepšiu defenzívu v súťaži. Jej hlavným pilierom je člen širšieho kádra reprezentácie Jozef Piaček, ktorý logicky nemôže chýbať ani v ideálnej zostave jesene.

Milan Škriniar (Žilina, 3) – Stal sa najlepšie strieľajúcim obrancom súťaže, keď strelil 5 gólov. Dva boli z pokutových kopov, pričom jeden mu vybojoval stopérsky kolega Piaček a tri z rohových kopov. Tu je zaujímavé, že všetky boli kopané z ľavej strany, všetky kopal obranný kolega Letič, no pri tom prvom mu asistoval Piaček, ktorý k nemu predĺžil loptu.

Bojan Letič (Žilina, 5) – Ľavý obranca z Bosny a Hercegoviny bol skvelou kúpu pre Žilinu. Vďaka nemu ožila celá ľavá strana lídra súťaže. Nielenže pomohol MŠK k honoru najlepšej defenzívy jesene, ale výrazne sa zaslúžil tiež na tom, že Žilina má aj najlepšiu ofenzívu, keďže prihral spomedzi všetkých žlto-zelených na najviac gólov.

Stredopoliari

Viktor Pečovský (Žilina, 6) – Hráčom číslo jeden v žilinskej hre je bez pochýb Viktor Pečovský. A my si dovolíme tvrdiť, že bol aj najlepším hráčom jesene v našej lige, o čom svedčí aj 6 nominácií od nás, nikto nemá viac!

Jaroslav Mihalík (Žilina, 4)Stal sa druhým najproduktívnejším hráčom lídra súťaže. Aj vďaka nemu mala žilinská hra väčšinou doslova krídla.

Haris Hajradinovič (Trenčín, 4) – Aj stredopoliar z Bosny a Hercegoviny sa zaradil medzi najproduktívnejších hráčov súťaže, dokonca patrí v tomto ohľade do úplnej špičky, preto nemôže chýbať ani v ideálnej zostave jesene.

Ján Vlasko (Trnava, 4) – O jeho potenciáli sme písali už dva roky dozadu, no a hádam teraz na jeseň o ňom presvedčil každého. Vlasko je zabávačom tribún, akých majú ľudia radi. Bol jedenástym najproduktívnejším hráčom jesene (6+3), no mohol byť oveľa vyššie, keby kopal každú trnavskú penaltu. Prvé dve dal, ale tretiu nie, aj preto zvyšné štyri kopal E. Sabo.

Moses Simon (Trenčín, 4) – Mal skvelý vstup do sezóny, ale aj keď časom trochu výkonnostne odchádzal, do ideálnej jedenástky jesene určite patrí. Stal sa najproduktívnejším hráčom jesenného vicemajstra.

Útočníci

Juraj Piroska (Senica, 4) – Najlepším strelcom Senice je síce Kalabiška, ale ak by nebolo Pirosku, nebolo by ani senickej ofenzívy. Na žiadnom inom hráčovi nestojí ofenzíva jedného mužstva viac, ako práve tá senická na Piroskovi, no a ten svoju rolu zvláda brilantne, preto v ideálnej zostane nemôže chýbať.

Matej Jelič (Žilina, 4) – A chýbať, samozrejme, nemôže ani najlepší strelec jesene. Chorvátsky útočník sa dostal v poslednom kole na dvojcifernú hodnotu, ktorú sa na jar pokúsi ešte skrášliť.