Main Content

Hokej: ŠHK 37 Piešťany - HC'05 Banská Bystrica 2:6 v 31. kole - sumár, text

nedeľa, 7. december 2014 20:05 | Autor: TASR

Piešťany 7. decembra (TASR) -

ŠHK 37 Piešťany - HC'05 Banská Bystrica 2:6 (0:1, 1:3, 1:2)

Góly: 35. Toman, 58. Hudec (Peško) - 5. White (Cohen, Preisinger), 29. White (Cohen, Preisinger), 30. Handlovský, 40. Handlovský (Kafka), 49. Kafka (Hudáček, Biro), 54. Kytnár (Kadura, Handlovský). Rozhodovali: Lauff - Bogdaň, Jobbágy, vylúčení: 4:4, presilovky: 0:2, oslabenia: 1:1, 752 divákov

Bystričania začali zostra a v úvodných dvoch minútach nepustili domácich z ich obranného pásma. To vyústilo do vylúčenia. Presilovku "barani" využili, keď strelu Cohena Šúrek vyrazil iba pred seba k nekrytému Whiteovi a ten otvoril skóre – 0:1.

Hostia spod Urpína začali lepšie aj druhú časť a pri prečíslení dvaja na jedného zachránil Piešťany od inkasovaného gólu Šúrek. Aj on už bol prikrátky počas presilovky hostí, keď Cohenovu strelu od modrej tečoval White – 0:2. Piešťany mohli z presilovky znížiť, ale puk vo vlastnom pásme stratil Kutálek a Handlovský poslal Bystricu už do trojgólového vedenia. To isté sa však podarilo aj Piešťanom, keď pri vlastnom oslabení unikol Toman a pomedzi betóny Wiikmana znížil na 1:3. V 40. minúte si za vlastnou bránou nechal zobrať Srnec puk, Kafka našiel Handlovského a bolo 1:4.

Domácim snahu nemožno uprieť, ale Bystrica zápas kontrolovala. Navyše keď prihrávkou od modrej našiel Biro na zadnej žŕdke korčuľujúceho Kafku, ktorý nemal problém prekonať Šúreka, bolo po všetkom – 1:5. Začala sa exhibícia Bystrice. Pri šiestom góle Kadura najskôr naznačil strelu, položil si Šúreka a prihral Kytnárovi, ktorý do prázdnej bránky jednoducho nemohol nedať – 1:6. V závere už len znížil domáci Hudec, keď dorazil do siete vyrazenú strelu Peška.