Main Content

Správy dňa zo španielskej Primera Division (8.12.)

pondelok, 8. december 2014 09:20 | Autor: Richard Weinfortner

Správy dňa zo španielskej Primera Division (8.12.)
Správy dňa zo španielskej Primera Division (8.12.) | zdroj: © TASR

Prinášame vám nový diel pravidelnej dennej rubriky so súhrnom top správ z jednej z najpopulárnejších futbalových líg na svete – španielskej Primera Division.

ATLÉTICO MADRID: 29-ročný Santi Cazorla z Arsenalu je v hľadáčiku viacerých európskych mužstiev a najviac sa píše o záujme španielskeho Atlética Madrid. (Daily Star)

BARCELONA: Barcelonské derby vyznelo jasne v prospech červeno-modrých (5:1), k čomu prispel Lionel Messi hetrikom. Tréner Luis Enrique vyzdvihuje hlavne vyrovnávajúci gól tesne pred prestávkou, ale na adresu argentínskej hviezdy povedal, že od neho očakáva maximum aj smerom dozadu. Barça má totiž útočiť aj brániť ako jednotka. (Football-España)

BARCELONA & REAL MADRID: Fanúšikovia Realu skandovali pred zápasom so Celtou Vigo urážlivé chorály na Barcelonu, Katalánsko a Messiho. Vedenie 17 z nich potrestalo zákazom zúčastňovať sa klubových aktivít. Tréner Kataláncov sa ale k trestu postavil kriticky. „Iba 17? To je nereálne. Ak by sme za to vyhadzovali fanúšikov, ostali by sme sami. Sme národ plný vášne a entuziazmu. Kiež by sa to neprejavovalo násilím, ale to je utópia.“ hodnotil na tlačovej konferencii. (insidespanishfootball)

VALENCIA: Len nedávno tréner Nuño Santo avizoval, že Los Che potrebujú viac bodov, aby si zahrali v budúcom ročníku Ligu majstrov. Včera si ale postavenie skomplikovali remízou s Granadou (1:1). Na štvrté miesto strácajú štyri body, zatiaľ čo hneď dvojica prenasledovateľov je doslova na dostrel.

REAL SOCIEDAD: Od zasadnutia na lavičku natiahol David Moyes remizoval, vyhral a včera aj prehral. Postaral sa o to Villarreal, ktorý Škót už pred zápasom označil za najťažší test. Na východe Španielska jeho tím utrpel prehru 0:4. (Goal)

GRANADA: El Graná má v pláne loviť v argentínskej lige. Dres Newell’s Old Boys oblieka krajný obranca Milton Casco, ktorý sa stal jej zimným prestupovým cieľom. (Transfermarkt)

RAYO VALLECANO: Werder Brémy sa zaujíma o ľavého obrancu Nacha Martíneza. 25-ročnému Španielovi v lete končí zmluva, takže bude pre Nemcov ľahkou korisťou. (Transfermarkt)