Main Content

Hokej: HK 36 Hant Skalica - ŠHK 37 Piešťany 3:4 pp a sn v 32. kole extraligy

utorok, 9. december 2014 21:05 | Autor: TASR

Skalica 9. decembra (TASR) -

HK 36 Hant Skalica - ŠHK 37 Piešťany 3:4 pp a sn (0:0, 2:1, 1:2 - 0:0, 0:1)

Góly: 29. Komínek (Vaškovič, Barák), 33. Brendl (Barák), 46. Komínek ( Stloukal, Vaškovič) - 27. Pašek (Kutálek), 48. Haring (Peško), 59. Brňák (Klempa, Mišura), rozhodujúci nájazd Toman. Rozhodovali: Štefik - Bednár, Gavalier, vylúčení: 3:6, navyše: Klempa 10 minút za nešportové správanie, Šúrek (obaja Piešťany) 5+DKZ za hrubosť, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:1, striedania: 26. Rybár za Šúreka (Piešťany), 772 divákov

Prvú vážnejšiu šancu zápasu zmaril domáci brankár Romančík v 3. minúte zaľahnutím puku pred dobiedzajúcim druhým útokom hostí. V 6. minúte nepremenil blafák Brendl a v 7. minúte mal spomedzi kruhov dobrú šancu obranca hostí Kotaška, no strela skončila v lapačke domáceho brankára. Hralo sa hore-dole. V 18. minúte sa ocitol pred Romančíkom sám Pašek, no jeho strela skončila na betóne domáceho gólmana. Po hokejovo chudobnej prvej tretine sa obraz hry v druhej časti zmenil. V 24. minúte mal šancu zmeniť skóre Školiak, no jeho bekhend Šúrik vytesnil. Potom s dorážkou neuspel domáci Mráz. Po skalickom závare pred bránkou hostí sa strhla šarvátka, po ktorej boli vylúčení viacerí hráči, vrátane brankára hostí. Vymenil ho Rybár. Šúrek dostal trest v hre a musel odstúpiť. Hostia sa ujali vedenia, hoci hrali v oslabení, po hrubej chybe domácich skóroval Pašek. Skalica vyrovnala počas presilovky v 29. minúte, keď presne trafil Komínek. V tejto časti zápasu sa hra oživila, no pekné hokejové momenty chýbali. V 39. minúte unikol Bene, no jeho strela skončila len na Rybárovi. Ďalšie šance zmárnili Štumpf a Školiak. V 33. minúte obišiel bránku hostí Brendl a poslal domácich do vedenia. Presilovku po vylúčení Rapáča domáci nevyužili. Gólom neskončili ani dve šance Školiaka a jedna Juríka.

Tretiu tretinu začali hostia presilovkou, počas ktorej sa vyznamenal Romančík, ktorý zneškodnil pokusy hostí o vyrovnanie. Tretí gól domácich vsietil do prázdnej bránky Komínek. V nasledujúcej minúte z nemožného uhla na 2:3 znížil Haring. Potom hrali domáci presilovku 5:3, no možnosť zvýšiť skóre nevyužili. Dve minúty pred koncom si zobrali Piešťany oddychový čas, čo im po pomohlo, pretože v 39. minúte Brňák vyrovnal na 3:3. Domáci sa tak svojou slabou obrannou hrou pripravili o trojbodový zisk. V predĺžení sa nič závažné neudialo, o výsledku tak rozhodli samostatné nájazdy, v ktorých bol jediným úspešným strelcom piešťanský Toman.