Main Content

Správy dňa z NHL, KHL a Extraligy (10.12.)

streda, 10. december 2014 09:03 | Autor: Dávid Lech

Správy dňa z NHL, KHL a Extraligy (10.12.)
Správy dňa z NHL, KHL a Extraligy (10.12.) | zdroj: © TASR

Prinášame vám súhrn tých najpodstatnejších informácií, ktoré obleteli svet dvoch najpopulárnejších hokejových líg na svete v priebehu posledných hodín, ktoré dopĺňame o najhorúcejšie novinky zo slovenskej hokejovej scény.

NHL

BUFFALO: Slovenský zadák Andrej Meszároš sa pomaly zotavuje z otrasu mozgu a v pondelok sa už prezentoval na ľade so svojimi spoluhráčmi, s ktorými absolvoval tréningovú jednotku. Rodák z Považskej Bystrice sa však musel vyhýbať fyzickému kontaktu a dátum jeho návratu do zápasového diania je nejasný.

WINNIPEG: Útočník Winnipegu Jets Evander Kane bol potrestaný disciplinárnou komisiou National Hockey League dvojzápasovým dištancom za jeho nedovolený zákrok proti bekovi Claytonovi Stonerovi z Anaheim Ducks. Krídelník „tryskáčov“ navyše bude musieť zaplatiť do podporného fondu 56 451 amerických dolárov.

COLUMBUS: Do zostavy Columbusu Blue Jackets sa vrátil útočník Brandon Dubinsky. Americký forward sa už zotavil po operácii brušného svalstva a dnes nastúpil k svojmu prvému zápasu v sezóne.

KHL

SLOVAN: Bratislavský Slovan dnes o 19:00 hod privíta na svojom ľade kazašskú Astanu. „Belasí“ sa znovu prepadli na poslednú pozíciu v Západnej konferencii a na postup do play-off strácajú momentálne 10 bodov. V decembri na nich čaká ešte séria šiestich domácich duelov.

SLOVENSKÁ EXTRALIGA

32. KOLO: 32. kolo slovenskej Tipsport extraligy dopadlo takto:

HK Poprad – MHC Mountfield Martin 3:0
HK Nitra – HKM Zvolen 2:4
HC’05 Banská Bystrica – HC Košice 2:3
MsHK DOXXbet Žilina – Dukla Trenčín 0:1
HK 36 Hant Skalica – ŠHK 37 Piešťany 3:4sn