Main Content

Dalgish žiaril šťastím, Ferguson trucoval + VIDEO

pondelok, 7. marec 2011 14:29 | Autor: Sport7 sk

Dalgish žiaril šťastím, Ferguson trucoval + VIDEO
Dalgish žiaril šťastím, Ferguson trucoval + VIDEO | zdroj: eFotbal.cz, foto SITA

Tréner FC Liverpool Kenny Dalgish bol po vysokej výhre nad Manchesterom United prirodzene spokojný a pochvaľoval výkon svojich zverencov. Jeho protivník Alex Ferguson naopak odmietol účasť na tlačovej konferencii a dokonca tam neposlal ani svojho asistenta.

United prehrali druhý zápas v rade. Najprv počas týždňa v rámci dohrávky nestačili na Chelsea, ktorej podľahli 2:1 a včera dostali hneď trojku od Liverpoolu. Aby toho nebolo málo Sir Alex Ferguson čelí disciplinárnemu trestu za nemiestne výroky na adresu rozhodcu Martina Atkinsona, ktorý pískal utorňajšie stretnutie ManU proti Chelsea.

VIDEO REPORT: Liverpool - Manchester United 3:1

Ešte minulý týždeň jasne dominujúci Manchester tak dostal dve tvrdé rady, ktoré mu komplikujú cestu za titulom. United síce stále vedú ligu, ale pokiaľ druhý Arsenal zvládne odložené stretnutie s Tottenhamom, budú mať oba celky rovnaký počet bodov. Teoretickú šancu na ligové prvenstvo majú aj ďalšie tímy v závese za nimi – Manchester City, Chelsea prípadne Tottenham.

Na pozápasovej tlačovej konferencií tak pri neúčasti Fergusona hovorili iba zástupcovia Liverpoolu. Z tábora United sa k zápasu vyjadril iba obranca Rio Ferdinand, ktorý na Twitteri napísal: ,,Zlý výkon, pre ktorý sa nedá nájsť ospravedlnenie”.

Hviezdou zápasu sa stal Dirk Kuyt, ktorý zaznamenal hetrik: ,,Streliť hetrik proti Manchesteru United, to je snáď najlepší pocit, aký môžete zažiť. Musím však poďakovať hlavne Luisovi Suarezovi, ktorý hral dnes fantasticky a hneď dva góly pripravil prakticky on. Všetky tri moje zásahy boli pomerne jednoduché. Kedysi som také góly často strieľal v Holandsku, ale aj za také som rád. Ako mužstvo sme ukázali, že sa môžeme konfrontovať aj s tými najlepšími. Je však potrebné, aby sme rovnaké výkony podávali aj proti ostatným tímom”.

 ,,Hrali sme skvele. Každý hráč si zaslúži veľkú pochvalu za to, čo dnes dokázal. Naša výhra bola absolútne zaslúžená, o tom snáď nie je pochýb. Toto víťazstvo je o to cennejšie, že len ťažko môžeme hrať proti silnejšiemu tímu, ako je Manchester United”, rozplýval sa nad skvelým výkonom svojich zverencov tréner Dalgish.

Liverpool sa po 29. kole nachádza na 6. priečke, ktorá by mu zabezpečila účasť v Európskej lige. “The Reds” však stale snívajú o účasti v Lige majstrov. Na štvrtú priečku, ktorá by znamenala účasť v predkole tejto prestížnej ligy strácajú momentálne 6 bodov, čo síce nie je neprekonateľná prekážka, ale na rozdiel od Chelsea a Tottenhamu majú zápas, resp. dva naviac.

ZDROJ: eFotbal.cz