Main Content

Bryant prekonal MJ-a a stal sa 3. najlepším strelcom v histórii

pondelok, 15. december 2014 11:05 | Autor: TASR

Bryant prekonal MJ-a a stal sa 3. najlepším strelcom v histórii
Bryant prekonal MJ-a a stal sa 3. najlepším strelcom v histórii | zdroj: © TASR

New York 15. decembra (TASR) - Americký basketbalista Kobe Bryant prekonal v zápase zámorskej NBA rekord legendárneho Michaela Jordana v počte bodov a v historických tabuľkách súťaže sa posunul na tretie miesto.

Hviezdny hráč Los Angeles Lakers prispel 26 bodmi k triumfu 100:94 na palubovke Minnesoty. Na konte už má v profilige 32.310 bodov, Jordana prekonal dvoma trestnými hodmi v druhej štvrtine duelu, keď preskočil jeho 32.092 bodov.

"Je to veľká česť. Michael (Jordan) vie, že práve od neho som sa toho naučil veľmi veľa. Bola to dlhá cesta. Je skvelé dostať sa na takúto úroveň," povedal akreditovaným médiám po zápase Bryant. Najlepším strelcom v dejinách NBA je Kareem Abdul-Jabbar (38.387 bodov), na druhom mieste je Karl Malone (36.928).

Bryantovi k úspechu gratulovali aj viaceré legendy. "Kobe je skvelý hráč, ktorý na sebe tvrdo pracoval od začiatku svojej kariéry. Má silnú vášeň pre basketbal, už teraz som zvedavý, akú métu prekoná ako ďalšiu v poradí," napísal Jordan na sociálnej sieti Twitter. Bývalá legenda LA Lakers Earvin "Magic" Johnson ocenila Bryantovu vôľu víťaziť. "Je to víťazný typ hráča. Jeho vôľa a pracovitosť ho vždy posúvali vpred. Dnes sa definitívne zaradil medzi piatich najlepších hráčov v histórii súťaže," uviedol Johnson.

Po premenených trestných hodov, ktoré odsunuli Jordana na štvrté miesto, sa hra zastavila a všetci hráči na palubovke zagratulovali Bryantovi k prekonaniu rekordu. Hrajúcu legendu ocenili aj diváci v Target Center, ktorí mu pripravili dlhotrvajúci potlesk postojačky.