Main Content

NHL: Edmonton vyhodil trénera Eakinsa, tím dočasne povedie MacTavish

pondelok, 15. december 2014 19:05 | Autor: TASR

Edmonton 15. decembra (TASR) - Vedenie zámorského hokejového klubu NHL Edmontom Oilers vyhodilo po sérii neúspešných výsledkov trénera Dallasa Eakinsa. Tím dočasne povedú súčasný generálny manažér Craig MacTavish a realizačný tím posilní aj tréner farmárskeho tímu "olejárov" Oklahoma City Barons Todd Nelson. Informáciu priniesol web www.nhl.com.

Edmonton naposledy prehral 0:2 s New Yorkom Rangers a momentálne je s 19 bodmi najhorším tímom celej NHL. "Olejári" vyhrali v tejto sezóne len sedem zápasov a z posledných 16 duelov vyhrali len raz, pričom mali aj 11 zápasovú sériu prehier. Eakins viedol Edmonton v druhej sezóne a skončil s bilanciou 36 víťazstiev, 63 prehier a 14 prehier po predĺžení alebo nájazdoch. Bývalý slávny hráč NHL MacTavish v minulosti viedol Edmonton osem sezón v rokoch 2000-2009. V roku 2006 doviedol kanadský tím až do finále Stanley Cupu, kde Oilers prehrali až v sedemzápasovej sérii s Carolinou Hurricanes.

V systéme Edmontonu je aj slovenský obranca Martin Marinčin, ktorý je momentálne na farme. Dvadsaťdvaročný zadák odohral v tejto sezóne v NHL 12 zápasov, v ktorých zaznamenal jednu asistenciu a štyri mínusové body.