Main Content

Nadal zdolal Federera v exhibičnom sete, najmä sa bavili

streda, 9. marec 2011 15:30 | Autor: TASR

Svetová tenisová jednotka Rafael Nadal zo Španielska zdolala v utorňajšej exhibícii v rámci podujatia Nike Clash of Champions v hale Matthew Knight Arena v americkom Eugene v Oregone v zápase na jeden set Švajčiara Rogera Federera 7:5.

Obaja hráči tentoraz uprednostnili v exhibícii zábavu. Namiesto urputného nasadenia predviedli fanúšikom množstvo exhibičných úderov, ktoré pohotovo okomentovali. "V posledných rokoch sme s Rafom odohrali množstvo veľkých súbojov. Ďalšie skvelé tenisové chvíle sme zažili počas exhibícií. Hrali sme na mnohých nezabudnuteľných miestach a toto je jedno z nich. Keď sme prichádzali na kurt a počuli ten krik, bolo to pre nás niečo nezvyčajné," povedal Federer.

Výsledky:
Rafael Nadal (Šp.) - Roger Federer (Švaj.) 7:5
Viktoria Azarenková (Biel.) - Maria Šarapovová (Rus.) 5:4 (5)
Roger Federer, Maria Šarapovová (Švaj./Rus.) - Rafael Nadal, Viktoria Azarenková (Šp./Biel.) 6:3

Program podujatia otvoril víťazný duel Bielorusky Viktorie Azarenkovej, ktorá zdolala Rusku Mariu Šarapovovú 5:4, pričom deviaty gem sa hral ako tajbrejk (5:0). Pôvodne mala hrať Američanka Serena Williamsová, ale zo zdravotných dôvodov sa napokon organizátorom ospravedlnila. Trinásťnásobná grandslamová víťazka nehrala oficiálny zápas od vlaňajšieho Wimbledonu. Najskôr ju trápila noha, prednedávnom jej diagnostikovali pľúcnu embóliu. Podujatie bolo súčasťou otvorenia basketbalovej haly Oregonskej univerzity postavenej za 227 milióna dolárov.

Organizátori na podujatie predali 12 220 vstupeniek, ktoré záujemcovia vykúpili v priebehu jednej hodiny. Hráčov na kurte vítali ako rockové hviezdy. Prekvapením exhibície bol jej hosť John McEnroe, ktorý bol hlavným rozhodcom miešanej štvorhry medzi Nadalom s Azarenkovou a Federerom so Šarapovovou. Keď bývalé svetové jednotky Šarapovová s Federerom viedli 5:3, Švajčiar si vymenil svoje miesto na dvorci práve s McEnroeom. Američan zahral niekoľko skvelých úderov a pri mečbale sa vrátil na rozhodcovskú stoličku, odkiaľ si pozrel záverečné Federerovo eso. "Nikdy som si nemyslel, že by som niekedy mohol padnúť tak hlboko a byť rozhodcom," smial sa McEnroe, ktorý mal počas kariéry s arbitrami viacero kontroverzných výstupov.

© WEBNOVINY