Main Content

Halák proti svojmu bývalému klubu zažiaril

piatok, 11. marec 2011 08:30 | Autor: TASR

Halák proti svojmu bývalému klubu zažiaril
Halák proti svojmu bývalému klubu zažiaril | zdroj: SITA

Hokejový brankár Jaroslav Halák vychytal pre St. Louis víťazstvo 4:1 vo štvrtkovom zápase NHL proti svojmu bývalému zamestnávateľovi z Montrealu.

Po stretnutí vyhlásili odchovanca bratislavského Ružinova za jeho prvú hviezdu. Halák uspel aj v osobnom súboji s Careyom Priceom, ktorého vedenie Canadiens pred začiatkom sezóny uprednostnilo a Slovák menil klub. V 13. minúte síce gólman St. Louis inkasoval ako prvý, potom však už puk za svoj chrbát nepustil a pripísal si celkovo 27 úspešných zákrokov.

"Bol to pre mňa príliš emocionálny zápas. V Montreale som strávil veľa rokov, najmä posledná sezóna bola špeciálna. Bola veľmi dlhá, v play-off sme sa dostali veľmi ďaleko. Sú to príjemné spomienky. Teraz je tu však nová sezóna, St. Louis je mojím novým domovom a chcem vyhrávať pre Blues," povedal pre nhl.com Halák.

Štatistiky si vylepšil aj Zdeno Chára

Dva body za asistencie si pripísal Zdeno Chára, ktorého Boston však prehral doma s Buffalom 3:4 po predĺžení. Chára sa v zápase prezentoval aj napriek diskusii o jeho štýle hry po zákroku Maxa Paciorettyho z Montrealu v predchádzajúcom zápase tvrdou hrou a bodyčekom sa nevyhýbal. "Fanúšikovia ma dnes veľmi podporovali, čo bolo pre mňa veľmi dôležité. Nevidím dôvod, aby som menil štýl svojej hry. Budem aj naďalej hrať fyzicky a tvrdo," povedal pre nhl.com Chára.

Meszároš strelil gól

Kanadský bod si vo štvrtok pripísal aj Andrej Meszároš, ktorý sa tešil zo šiesteho presného zásahu v sezóne v zápase proti Torontu. Považskobystrický rodák sa presadil v presilovke.



Výsledky štvrtkových stretnutí zámorskej hokejovej NHL:

Toronto - Philadelphia 2:3 (0:1, 1:2, 1:0) - Andrej Meszároš (PHI) 1+0
Boston - Buffalo 3:4 po predĺžení (1:0, 1:2, 1:1 - 0:1) - Zdeno Chára (BOS) 0+2
St. Louis - Montreal 4:1 (1:1, 1:0, 2:0) - Jaroslav Halák (STL) odchytal celý zápas, mal 27 úspešných zákrokov
San Jose - Vancouver 4:5 po sam. nájazdoch (0:2, 2:1, 2:1 - 0:0, 0:1)
Phoenix - Calgary 3:0 (0:0, 1:0, 2:0)
Nashville - Minnesota 4:0 (3:0, 0:0, 1:0)
Florida - Ottawa 1:2 (0:0, 0:0, 1:2)

© WEBNOVINY