Main Content

Analýza 26. kola Bundesligy: Výber zaujímavých zápasov

sobota, 12. marec 2011 11:29 | Autor: Sport7 sk

Analýza 26. kola Bundesligy: Výber zaujímavých zápasov
Analýza 26. kola Bundesligy: Výber zaujímavých zápasov | zdroj: Sport7, foto SITA

Nemecká Bundesliga pokračuje cez víkend kompletným 26. kolom. Boj o titul je takmer rozhodnutý - Dortmund má na čele tabuľky už 12 bodový náskok. Zaujímavý je však stále súboj o druhú priečku - na ňu si brúsi zuby viacero tímov. Prinášame vám analýzu k trom zápasom, v ktorých sa predstavia najväčší favoriti.


SOBOTA


Bayern Mníchov - Hamburger SV, 15.30

Začiatok marca nebol pre Bayern úspešný. Behom jedného týždňa prehrali až 3-krát. V lige s Dortmundom a Hannoverom a v pohári so Schalke. Paradoxom je, že všetky tieto zápasy prehrali v Allianz Aréne, kde boli dovtedy jedným z najúspešnejších tímov. Poriadne si tak skomplikovali cestu za druhou, resp. treťou priečkou, ktorá zaručuje účasť v Lige Majstrov. Bayern teraz nemá inú možnosť ako zvíťaziť v tomto zápase. Čo je potešiteľné tréner Van Gaal môže počítať s kompletnou zostavou, takže záleží už len na tom, ako psychicky pripraví svoj tím.

Hamburger zažil v uplynulom kole nepríjemný obrat. V zápase s Mainzom síce viedol, no nedokázal premeniť zopár vyložených šancí a súper ho za to v závere potrestal a zvíťazil 2:4. Tak ako Van Gaal, aj tréner hostí, Armin Veh, predčasne ukončí svoju zmluvu po tejto sezóne. Navyše, o svojom tíme povedal, že „nemá perspektívu“. Bude zaujímavé sledovať, ako sa hráči s týmto tvrdením do konca sezóny vyrovnajú. Otázne je, či dokážu splniť aj svoj predsezónny cieľ, a to zaistiť si účasť v Európskej Lige.

V tomto stretnutí sa očakáva výhra domácich. Všetko tomu nasvedčuje. Bayern má lepší tím, výhodu domáceho prostredia a aj nôž pod krkom. Prehrať 4 zápasy v rade a navyše doma by bola pre domácich ťažká rana. Navyše, Mníchov má oproti Hamburgu aj omnoho pozitívnejšiu historickú bilanciu.

Kurz na víťazstvo Bayernu je však len 1,45 (BetClic) čo mnohých tipujúcich odradí. My preto skúsime odvážnejší tip na víťazstvo Bayernu s hendikepom (kurz 2,20 na BetClic).

Náš tip: Výhra Bayernu Mníchov s hendikepom -1 [ kurz 2,20 na BetClic ]


Hoffenheim - Borussia Dortmund, 15.30

O titule je v tejto sezóne už viac-menej rozhodnuté. Hráči Borussie dokázali zvíťaziť nad všetkými priamymi súpermi o titul. Na druhé miesto v tabuľke si vybudovali až 12-bodový náskok. Dortmund sa však podľa nás pokúsi tento náskok udržať, ak nie zvýšiť. Trénerovi Kloppovi však budú v sobotu chýbať Mats Hummels, Florian Kringe, Shinji Kagawa, Patrick Owomoyela a Mohamed Zidan. Otázny je aj štart hviezdy tímu Lucasa Barriosa.

Hoffenheimu momentálne patrí 9. miesto v tabuľke. Domáci sú navyše jedným z tímov, ktorým sa podarilo ukradnúť Borussii nejaké body. V prípade TSG to bola remíza v Dortmunde. Domáci nastúpia do zápasu bez viacerých zranených (Ibertsbergera, Weisa, Guldeho a Obasiho). Trest za žlté karty si bude odpykávať Peniel Mlapa.

Vedad Ibisevic, strelec Hoffenheimu, je proti Borussii mimoriadne potentný. V štyroch vzájomných stretnutiach skóroval 4-krát. Napriek tomu sa však iný výsledok ako výhra Dortmundu neočakáva.

Náš tip: Výhra Borussie Dortmund [ kurz 1,75 na BetClic ]


NEDEĽA


Mainz 05 - Bayer Leverkusen, 15.30

Domáci sú napriek niekoľkým prehrám stále príjemným prekvapením tejto sezóny. Aktuálne im patrí 4. priečka, ktorá zaručuje postup do Európskej Ligy. Je jasné, že Mainz sa bude snažiť udržať si toto umiestnenie za každú cenu.

Hosťom momentálne patrí 2. miesto, ktoré zaručuje účasť v Lige Majstrov. Musí sa však obávať hlavne Bayernu, ktorý sa snaží získať pozíciu „Aspirínov“. Bavori, keďže už nemôžu získať titul, upriamili svoje snaženie na tento cieľ. Avšak v kádri Leverkusenu sú menšie problémy. Michaelovi Ballackovi sa nepáči rola náhradníka. To by mohlo viesť k nezhodám s trénerom, z čoho by možno nakoniec vzišla voľba Leverkusenu medzi kapitánom Nemecka alebo trénerom Juppom Heynckesom. Bayern okrem túžby po umiestnení Leverkusenu začína lanáriť trénera Heynckesa. Ten sa vyjadril, že ak sa Bayer neprebojuje do Ligy Majstrov, v tíme končí.

Od posledného duelu týchto dvoch celkov prehrali hostia vonku iba raz. Bol to zápas proti Norimbergu. Mainz naopak celkovo vyhral doma 5-krát, no prehral 6-krát. Proti Leverkusenu, jednému z najlepších tímov na súperových ihriskách, to tak bude mať veľmi ťažké. Favorit tohto stretnutia je Bayer Leverkusen.

Náš tip: výhra Leverkusenu [ kurz 2,20 na BetClic ]