Main Content

Analýza 28. kola Primera Division: Výber zaujímavých zápasov

sobota, 12. marec 2011 18:42 | Autor: Sport7 sk

Analýza 28. kola Primera Division: Výber zaujímavých zápasov
Analýza 28. kola Primera Division: Výber zaujímavých zápasov | zdroj: Sport7, foto SITA

Prinášame vám našu tradičnú analýzu k vybraným zápasom španielskej Primera Division. Ta pokračuje cez víkend kompletným 28. kolom.


SOBOTA


Real Madrid - Hercules, 20.00

Je náhoda, že Real predviedol naposledy jeden zo svojich najlepších výkonov v tejto sezóne práve bez Cristiana Ronalda? Možno áno, možno nie. Skvelý výkon mohol byť spôsobený aj zmenou klasického Mourinhovho rozostavenia 4-2-3-1, ktorá v konečnom dôsledku znamenala výhru 3:1 na pôde Racingu Santander. Na druhej strane proti bezzubému Herculesu by mal byť Real dominujúcim mužstvom s Ronaldom, či bez neho.

Hráči z Alicante sa domácou prehrou minulý víkend proti Almerii posunuli v tabuľke do vôd zostupu, čo pre nich znamená reálny problém, keďže existuje len malá nádej na ich vzkriesenie na súperových ihriskách. Zverenci Estebana Viga neskórovali v zápasoch vonku už závratných 15 hodín čistého času a pri pohľade na jeden gól v 13 zápasoch sa taktiež pozastavuje futbalový rozum.

Vo svetle týchto štatistík nie je potrebné byť géniom aby ste využili stávku na víťazstvo Realu bez inkasovaného gólu. To sa Merengues podarilo v 8 z posledných 13 zápasov.

Náš tip: Real vyhrá na nulu [ kurz 1,62 na BetClic ]

Real Zaragoza - Valencia, 22.00

Valencii v strede týždňa stopol plány milovaný i nenávidený Felix Magath. Ten so Shalke 04 postúpil v Lige Majstrov do ďalších bojov, zatiaľ čo Los Che zostali oči pre plač. Odchod Raula z tejto prestížnej súťaže sa tak nekonal. Pre Valenciu sa však tento ročník určite neskončil. Ak sa chcú uchádzať o Ligu Majstrov aj o rok, musia si udržať svoju doterajšiu tretiu priečku v La Lige. Zverenci Unaia Emeryho už tradične začali svoje ťaženie v zápase proti Shalke 04 dobre, no druhý polčas opäť priniesol individuálne chyby na oboch stranách ihriska. Práve konzistentnosť výkonov, je tým čo Valencii tak nesmierne chýba.

Každopádne Los Che bežia dobre, len sem-tam zlým smerom. Ten by však mohli premeniť na správny v Aragónsku proti domácej Zaragoze. Valencia z posledných 10 zápasov proti mužstvám mimo Top 4 doviezla domov na Mestallu úctyhodných 25 bodov.

Na druhej strane hráči Zaragozy dokázali po zimnej prestávke vyhrať 4 zo 6 domácich zápasov, čo ich vyšvihlo v tabuľke mimo zostupovej zóny. Čo je však potrebné zdôrazniť je, že musíme  v pamäti siahnuť poriadne hlboko, aby sme si spomenuli kedy Zaragoza čelila silnému súperovi. Naposledy to bola prehra s  Atleticom Madrid.

Náš tip: Výhra Valencie [ kurz 2,45 na BetClic ]


NEDEĽA


Villarreal - Sporting Gijon, 19.00

Villareal samozrejme nie je len Rossi a Nilmar, no nikto nepochybuje, že keď obidva nastúpia je Villareal oveľa silnejší. Dôkazom toho je skvelé víťazstvo žltých v Európskej lige na pôde Bayeru Leverkusen. Nilmar sa po zranení kolenných väzov vrátil pred 6 týždňami, čo prispelo evidentne aj jeho dvojičke Giussepemu Rossim.

Súperom Villarealu bude Sporting Gijón, ktorý je vo výbornej forme. Čisté konto si udržal v 4 z posledných 7 zápasov. Domáce víťazstvo v pomere 1:0, či 2:0 by však malo byť samozrejmosťou pre rozbehnutú Žltú ponorku.

Náš tip: Víťazstvo Villarealu [ kurz 1,60 na BetClic ]

Sevilla - Barcelona, 21.00

Pozerať sa na hru Barcelony proti Arsenalu v Lige Majstrov pri víťazstve 3:1 a celkovom postupe bolo jednoducho radosťou. I keď pressing Barcy bol jednoducho úžasný, latku presných prihrávok zverenci Pepa Guardiolu troška podliezli, resp. nebol to ich štandard. Takéto zlé prihrávky, by možno iný pri všetkej úcte ku Gunners, v lepšej forme hrajúci tím využil viac. No bezzubý Arsenal nevystreli do priestoru brány ani jeden krát.

Čo chceme naznačiť je to, že Barcelona je pravdepodobne v tejto časti sezóny najzraniteľnejšia. Preto budeme uvažovať o výhre domácej Sevilly alebo o remíze. I keď výkony domácich v tejto sezóne sú skôr sklamaním, muži Gregoria Manzana postupne dokazujú svoje kvality.  A to hlavne čo sa týka domáceho štadióna Sancheza Pizjuana. Očakávame elektrizujúcu atmosféru, a veríme, že Barca tentokrát  po zložitom európskom zápase nebude tak koncentrovaná.

Náš tip: Neprehra domácej Sevilly [ kurz 2,60 na BetClic ]