Main Content

Lyžovanie-skoky-SP: Jacobsen víťazom druhého podujatia Turné v Garmischi

štvrtok, 1. január 2015 17:05 | Autor: TASR

Garmisch-Partenkirchen 1. januára (TASR) - Nórsky skokan na lyžiach Anders Jacobsen triumfoval na druhom podujatí Turné štyroch mostíkov v nemeckom Garmisch-Partenkirchene. Víťaz kvalifikácie predstihol v tradičnej novoročnej súťaži o 7,4 bodu štvornásobného olympijského šampióna Švajčiara Simona Ammanna, tretí skončil Slovinec Peter Prevc.

Víťaz ouvertúry v Oberstdorfe Rakúšan Stefan Kraft si vďaka šiestemu miestu udržal vedenie v priebežnom poradí Turné, po polovici tradičného podujatia však vedie pred Prevcom iba o 1,1 bodu. Ďalší Rakúšan Michael Hayböck si vďaka siedmej priečke upevnil vedenie v celkovom poradí Svetového pohára.

Jacobsen si vytvoril v Garmischi výbornú východiskovú pozíciu už po 1. kole, keď pristál na značke 135,5 m a usadil sa na čele o 1,7 bodu pred Ammannom. V druhom kole dosiahol celkový víťaz Turné výkon 136,5, predviedol elegantný telemark a slávil jubilejný desiaty triumf v SP, prvý od januára 2013, keď nenašiel premožiteľa v poľskom Zakopanom. Jacobsen zvíťazil v Ga-Pa aj 1. januára 2013. Turné sa teraz presúva do Rakúska a pokračuje v sobotu 3. januára o 14.00 v Innsbrucku kvalifikáciou na Bergiseli.