Main Content

Návrat domov: Ako bude vyzerať Torresov comeback?

nedeľa, 4. január 2015 10:28 | Autor: Jakub Vaverka

Návrat domov: Ako bude vyzerať Torresov comeback?
Návrat domov: Ako bude vyzerať Torresov comeback? | zdroj: © TASR

Hovorí sa, že doma nikto nie je prorokom. Túto starú pravdu sa pokúsi vyvrátiť španielsky útočník Fernando Torres, ktorý sa 1. januára stal po rokoch opäť futbalistom Atlética Madrid. V hlavnom meste Španielska sa pokúsi napraviť svoju pošramotenú streleckú reputáciu.

Krátko pred koncom roka 2014 médiami prebehla informácia, že Fernando Torres má namierené do Atlética Madrid, do klubu, kde s futbalom začínal, ktorý má dodnes v srdci. Pár dní od prvých šumov sa novinové špekulácie stáli skutočnosťou. Anglická Chelsea sa vzdala práv na španielskeho útočníka a AC Miláno, kde Torres hosťoval, bývalého kanoniera Liverpoolu vymenilo do Madridu za Taliana Alessia Cerciho.

Torresovi sa v Miláne nedarilo. Za polroka odohral v drese červeno- čiernych iba desať súťažných zápasov a skóroval len jeden raz. Do cesty sa mu priplietli zranenia a celkovo kouč Inzaghi dával viacej šancí domácim a predovšetkým mladším hráčom. Milánske hosťovanie malo Fernanda naštartovať, ale opak bol pravdou, návrat domov tak bol vykúpením.

Ťažko povedať, aká bude pozícia El Nina v Atléticu Madrid. Niekdajší kapitán Los Colchoneros rozhodne nemôže čakať, že bude nastupovať v každom zápase v základnej zostave, pretože na hrote ATM kraľuje chorvátsky reprezentant Mario Mandžukič, na ktorého je spoľahnutie, a teda tréner Simeone nemá prečo niečo v zložení mužstva meniť.

Torres ale má pre Atlético Madrid aj iný, ako len športový význam. 30- ročný útočník je dodnes veľkým miláčikom fanúšikov menej slávneho madridského klubu a s jeho návratom sa očakáva zdvihnutie predaja dresov s číslom 19, teda číslom, ktoré bolo pridelené El Ninovi. Tak, či onak, keď sa na to pozrieme triezvo, pre Fernanda je výhodnejšie vysedávať na lavičke v domácom prostredí, ako v Taliansku.

V Liverpoole bol ostrostrelcom, ktorý 142 zápasoch dal 81 gólov. V Chelsea bol zakončovateľom, ktorý vedel v rozhodujúcich chvíľach zabrať a splnil si viacero snov vďaka získavaniu cenných trofejí, hlavne tej z Ligy majstrov v sezóne 2011/2012. V AC Miláno to bola iba krátka anabáza, ktorá sa nejako triezvejšie hodnotiť nedá, pozitívne určite nie.

Realita je nasledovaná. Atlético je spokojné, pretože získalo jedného zo svojich najhviezdnejších odchovancov a veľmi silný marketingový artikel, Fernando Torres je spokojný, pretože sa vrátil do známeho prostredia, ktoré dôverne pozná a kde má množstvo priateľov. Netreba však zabúdať na to, že niečo z niekdajšieho streleckého umu El Ninovi istotne ostalo a vďaka tomu, že AC nehralo v Lige majstrov je Torres dostupný pre svoje materské mužstvo aj v tejto súťaži, kde má klub opäť tie najvyššie ambície.