Main Content

Futbal: Valencia zastavila víťaznú sériu Realu, Barcelona padla v San Sebastiane

pondelok, 5. január 2015 09:05 | Autor: TASR

Madrid 5. januára (TASR) - Guinessov rekord v počte vyhratých súťažných zápasov v rade odolal. Futbalistom Realu Madrid chýbali už iba tri kroky k prekonaniu zápisu brazílskej Coritiby, no "kritický" zápas vo Valencii nezvládli. Na štadióne Mestalla v šlágri 17. kola španielskej Primera División doplatili na nevýrazné výkony viacerých opôr i nepremenené šance v závere. Impozantná séria "bieleho baletu" sa tak zastavila na čísle 22. FC Barcelona mala šancu vystriedať svojho veľkého rivala na čele tabuľky, no na pôde Realu Sociedad San Sebastian vyšla naprázdno.

Real síce už minulý týždeň prehral v prípravnom súboji v Dubaji s milánskym AC 2:4, no ten sa nepočítal do bilancie súťažných stretnutí. V nich zverenci trénera Carla Ancelottiho naposledy stratili body v polovici septembra, keď v ligovom súboji podľahol Atleticu Madrid 1:2. "Sme smutní z prehry a tiež z toho, že sa nám nepodarilo natiahnuť našu skvelú víťaznú šnúru. Ale liga je dlhá, čakajú nás ďalšie ťažké zápasy a musíme rýchlo zdvihnúť hlavy. Valencia sa na nás veľmi dobre pripravila, zhustila stred ihriska a to bol základ jej úspechu," povedal stopér Realu Sergio Ramos.

Ancelotti uznal kvality súpera. "Odohrali sme dobrý zápas, ale nepodarilo sa nám premeniť viaceré vyložené šance. Valencia potvrdila svoju silu, má veľmi kvalitné mužstvo a dnes nás prevýšila bojovnosťou." Autor víťaznej gólovej hlavičky do siete Realu Nicolas Otamendi sa cítil ako v siedmom nebi. "Na tento zápas sme sa poctivo pripravovali celý týždeň. Veľmi ma teší, že sme získali tri veľmi dôležité body. Bolo to pre nás kľúčové stretnutie, rok 2015 sme ani nemohli začať lepšie."

Hráči San Sebatianu sú v tejto sezóne La Ligy ako Jánošíkovia, po Reale a Atleticu "ozbíjali" na baskickej pôde o všetky body aj Barcelonu. O všetkom rozhodol rýchly vlastný gól Jordiho Albu po prudkom centri Canalesa. "Myslím si, že sme si nezaslúžili prehrať. Mali sme šance, loptu však nie a nie dostať do siete," povedal pre akreditované médiá stredopoliar Barcelony Xavi Hernandez. Tréner San Sebastianu David Moyes po zápase vyzdvihol defenzívu svojho tímu. "V obrane sme pracovali naozaj príkladne. Kvalitná defenzíva je v dnešnom futbale základom úspechu. Ak zle bránite, nemôžete vyhrávať zápasy. Proti Barcelone sa nedalo čakať, že budeme mať prevahu v držaní lopty, o našom triumfe rozhodol najmä tímový duch."