Main Content

Správy dňa zo španielskej Primera Division (5.1.)

pondelok, 5. január 2015 11:08 | Autor: Richard Weinfortner

Správy dňa zo španielskej Primera Division (5.1.)
Správy dňa zo španielskej Primera Division (5.1.) | zdroj: © TASR

Prinášame vám nový diel pravidelnej dennej rubriky so súhrnom top správ z jednej z najpopulárnejších futbalových líg na svete – španielskej Primera Division.

REAL MADRID: Hviezdny stopér Sergio Ramos už nemá problémy s lýtkom. V zápase s Valenciou odohral kompletných 90 minút, dostal žltú kartu a nezabránil prehre 1:2. Biely balet má na čele jednobodový náskok pred Barcelonou a Atléticom Madrid.

BARCELONA: Smer Amsterdam nabral 18-ročný brankár Andre Onana. Ten verí, že v Ajaxe dostane o čosi viac príležitostí ako v Barcelone. (Daily Mail)

BARCELONA: Katalánci trestuhodne zahodili možnosť dostať sa na čelo Primera Division, keď prehrali na pôde trápiaceho sa Realu Sociedad 0:1. Lionel Messi aj Neymar začali len na striedačke, Jordi Alba si dal vlastný gól.

BARCELONA: Pri nešťastnej prehre bol aj Dani Alves, ktorý sa vrátil po zranení stehenného svalu. Nastupoval za nepriaznivého stavu v 70. minúte.  

ATLÉTICO MADRID: Fanúšikovia v červeno-bielej časti Madridu veria, že Fernando Torres obnoví svoje strelecké schopnosti. Na oficiálnom predstavení ho vítalo 45 tisíc fanúšikov. (Guardian)

VALENCIA: Defenzívny záložník Lucas Romero z Vélezu Sarsfield má pravdepodobne pred sebou prestup do Európy. 20-ročný Argentínčan by mohol posilniť Valenciu, ale aj FC Turín. (calciomercato)

REAL SOCIEDAD: La Real sa v tabuľke posunul na trináste miesto. Tréner David Moyes verí, že je to dostatočný impulz do budúcnosti. „Dobre sme bránili, čo sa nám v takýchto zápasoch darí. V súbojoch, v ktorých až tak brániť nemusíme, však musíme hrať útočnejšie. To nám zatiaľ chýba.“ hodnotil po stretnutí. (Football-España)