Main Content

Hokej: HK Nitra - ŠHK 37 Piešťany 6:2 v 38. kole extraligy - sumár, text

utorok, 6. január 2015 20:05 | Autor: TASR

Nitra 6. januára (TASR) -

HK Nitra - ŠHK 37 Piešťany 6:2 (2:1, 3:1, 1:0)

Góly: 9. Bajtek (Pupák, Mráz), 14. J. Ručkay (H. Ručkay, Lelkeš) 22. Tománek (Štefanka), 30. Stümpel (L. Novák), 31. Mezei (H. Ručkay), 45. Lelkeš (J. Ručkay) - 7. Haring (Peško), 28. Kutálek (Románek, Pašek). Rozhodovali: Lauff - Holienka, M. Tvrdoň, vylúčení: 4:4, navyše: Pašek (Piešťany) 10 minút za nešportové správanie, presilovky 0:1, oslabenia: 0:0, 2392 divákov.

Domáci nezačali dobre, keď v 7. minúte Piešťany využili presilovku. Peško našiel medzi kruhmi Haringa a ten strelou bez prípravy prekonal domáceho brankára Valenta. O dve minúty však bolo vyrovnané, Richard Mráz našiel prihrávkou spoza brány Bajteka a Rybár lovil puk zo siete. V 14. minúte dokonali Nitrania obrat, hneď po buly vystrelil Henrich Ručkay, napokon puk do brány hostí poslal jeho braj Jakub - 2:1.

V úvode druhej tretiny šli domáci do dvojgólového náskoku, Štefanka ponúkol šancu Tománekovi a ten ju s prehľadom využil. V 28. minúte strelili havrani kontaktný gól, Pašek prihral puk Kutálekovi a ten strelou do pravého horného rohu nedal nitrianskemu brankárovi šancu. V polovici stretnutia predviedol Stümpel svoje skúsenosti i umenie a pekným gólom poslal Nitru opäť do dvojgólového vedenia. O 92 sekúnd si domáci diváci opäť zajasali, obranca Mezei sa predstavil aj v úlohe útočníka, nakorčuľoval si pred bránu a vymietol šibenicu za Rybárovým chrbtom - 5:2.

V 45. minúte sa presadil v zlatej prilbe hrajúci Nitran Lelkeš, Jakub Ručkay ho poslal dopredu, nitriansky center sa natlačil pred bránu a dlhým blafákom prekonal Rybára. Krátko na to mal možnosť zvýšiť vedenie Nitry z trestného strieľania Novotný, no v rozhodujúcom momente sa mu zlomila hokejka. V 55. minúte trafil v dobrej príležotisti Pašek žrď nitrianskej brány, následne zlomil hokejku o Valentovu bránu a inkasoval 10-minútový trest za nešportové správanie. Nitra vyhrala 6:2 a prelomila tak sériu troch prehier.