Main Content

Hokej: HK 36 Hant Skalica - HKM Zvolen 4:6 v 38. kole extraligy - sumár, text

utorok, 6. január 2015 21:05 | Autor: TASR

Skalica 6. januára (TASR) -

HK 36 Hant Skalica - HKM Zvolen 4:6 (3:2, 1:1, 0:3)

Góly: 15. Vaškovič (Komínek, Stloukal), 16. Školiak (J. Jurík), 19. J. Jurík (Drtina, Školiak), 30. Bezúch (Barák) - 2. Chovan (L. Jurík, Hraško), 5. Hraško (Chovan, L. Jurík), 25. Ďaloga (Brabenec), 43. Kentoš (Bortňák), 53. Obdržálek (Bortňák, Pichnarčík), 55. L. Jurík (Ďaloga, Hraško). Rozhodovali: Stano - M. Orolin, J. Tvrdoň, vylúčení: 5:5, navyše: Podkonický (Zvolen) 10 minút za nešportové správanie, presilovky: 2:2, oslabenia: 0:0

Hostia sa ujali vedenia už v 2. minúte, keď domáca obrana dala príliš veľa priestoru Chovanovi, ktorý strelou po ľade poslal Zvolen do vedenia. Zvolenčania využili aj svoju prvú presilovku, od modrej sa trafil presne Hraško. Hostia mali prevahu, presnejšie kombinovali, boli dôraznejší na puku i v osobných súbojoch. Domáci využili svoju prvú presilovku na zníženie Vaškovičom. Vzápätí sa presadil Školiak a bolo 2:2. Vylúčenie L. Juríka v závere tretiny domáci využili na otočenie skóre, keď nahodený puk Drtinu tečoval J. Jurík.

V druhej časti hry sa obidve mužstvá striedali v útokoch, Zvolenčania mali možnosť v 25. minúte vyrovnať skóre po vylúčení Zukala, čo sa im aj podarilo, keď Lipovský nereagoval na dorážku Ďalogu. V 30. minúte po dôraze Baráka na 4:3 pre domácich zvýšil Bezúch. V 34. minúte bol vylúčený domáci J. Jurík, no hostia početnú výhodu na vyrovnanie nevyužili.

V 43. minúte vyrobil hrúbku domáci brankár Lipovský, po jeho zlom výjazde z bránky vyrovnal na 4:4 Kentoš. Domáci hrali od 48. minúty v početnej výhode, ale presilovku zahrali veľmi zle, bez strely na Šimka. Hostia vzápätí tiež hrali presilovku, gól však strelili až po jej skončení, na 5:4 zvýšil Obdržálek. V 55. minúte ľahkou strelou po ľade z uhla Lipovského prekonal L. Jurík. Domáci tak doplatili, po dobrom výkone v druhej tretine, na slabšiu koncentráciu v obrannej fáze a nesústredenosť svojho gólmana na tento zápas.