Main Content

Fanúšikovia chcú Godlu v NHL, Slovák im pobláznil hlavy!

streda, 7. január 2015 18:28 | Autor: Jakub Vaverka

Fanúšikovia  chcú Godlu v NHL, Slovák im pobláznil hlavy!
Fanúšikovia chcú Godlu v NHL, Slovák im pobláznil hlavy! | zdroj: © TASR

Brankár juniorskej slovenskej hokejovej reprezentácie Denis Godla si urobil na MSJ 2015 v Kanade skvelé meno. Niet sa preto čo čudovať, že fanúšikovia Toronta Maple Leafs urgujú na oficiálnych fórach svoje vedenie, aby rodáka z Kežmarku draftovalo.

Kmeňový hráč HC Slovan Bratislava bol základným pilierom nášho hokejového úspechu na nedávno skončených MS juniorov v Montreale a v Toronte. Na budúcnosť v prvom tíme belasých to momentálne nevyzerá, pretože Slovan disponuje Jaroslavom Janusom, Jonasom Backlundom a dokonca aj kanadským internacionálom Davidom Leneveuom. K nim môžeme pripočítať mladíka Samuela Baroša, ktorý taktiež čaká na šancu.

Zaujímavá možnosť sa preto Godlovi núka práve v Kanade. Rodák z Kežmarku ešte draftovaný v minulosti nebol, preto prichádza do úvahy možnosť, že by si ho niekto mohol vybrať tento rok, i keď starší hráči majú šance na draft nízke, často až mizivé.

Denis však svojimi výkonmi proti Fínsku, Kanade, USA, Nemecku, Česku a Švédsku dokázal, že sa doňho oplatí investovať a niektorí fanúšikovia z Kanady dokonca vtipkovali, že aby ani necestoval späť na Slovensko a rovno ostal v prvom tíme Toronta Maple Leafs. Pripojili sa aj isté edmontonské noviny, ktoré by zas radi nášho brankára videli v Oilers. Jednoducho, Godla Kanaďanom pobláznil hlavy.

Kanadskí fanúšikovia sú nároční, ale dokážu oceniť kvalitu. Dôkazom toho bol fakt, že po prehre našich 1:5 v semifinále s Javorovými listami nadšení domáci diváci vytlieskali nášho gólmana, ktorý chvíľami hviezdy typu McDavida či Lazara privádzal do šialenstva. Nečudo, že hokejové fóra v najhokejovejšej krajine sveta sú v týchto dňoch plné názorov na to, čo by sa teraz malo stať s Denisom Godlom.

Fanúšikovia  z celej Kanady sa zhodujú: Denis by mal byť draftovaný ich obľúbeným tímom, kým nebude neskoro! Prinášame vám niekoľko názorov z populárneho diskusného fóra na oficiálne stránke modrých Javorových listov z Toronta. Ak by sa skutočne Godla sťahoval do Toronta, stal by sa spoluhráčom martinského rodáka Richarda Pánika, ktorý dres Maple Leafs v súčasnosti oblieka.

Seer: „Ak ste sledovali zápas Kanada – Slovensko a ostatné zápasy odkedy sme ich porazili 8:0, tak sa o tohto chlapca budete zaujímať tak veľmi, ako ja. Myslím si, že by sa ho oplatilo draftovať.“

Russell­_23: „Tento chlapec ich držal nad vodou poriadne dlho. Seer, myslíš, že by sa oplatilo? Určite by sa to oplatilo.“

MaximumTaco: „ Je nedraftovaný, ale dúfam, že v najbližších rokoch by mohol byť. To, čo predviedol na MSJ by mu pravdepodobne pomôže k tomu, že si ho v júni niekto vyberie.“

H-B-C-Y-G: „Rozhodne by nevadilo, že by bol draftovaný neskoršie.“

Blefaryone:„Prečo nie, predvádzal neuveriteľné výkony.“

Z toho, čo sme prečítali plynie len jedno, Denis Godla si podmanil hokejovú Kanadu, čo sa nepodarí len tak niekomu. Veríme, že sa priania fanúšikov z kolísky hokeja vyplnia a kmeňový hráč Slovana Bratislava skutočne bude v dohľadnej dobe draftovaný.