Main Content

Analýza Ligy majstrov: ManU- Marseille, Bayern Mníchov - Inter Miláno

utorok, 15. marec 2011 13:19 | Autor: Martin Gregor

Analýza Ligy majstrov: ManU- Marseille, Bayern Mníchov - Inter Miláno
Analýza Ligy majstrov: ManU- Marseille, Bayern Mníchov - Inter Miláno | zdroj: Martin Gregor pre Sport7.sk

Prestížna Liga majstrov pokračuje dnes večer ďalšími odvetnými súbojmi osemfinálovej fázy. Prinášame vám analýzu k obom stretnutiam.

 

Manchester United – Olympique Marseille, 20.45
výsledok prvého zápasu: Marseille - Manchester United 0:0

Prvý osemfinálový zápas týchto súperov sa odohral pred troma týždňami vo francúzskom Marseille, kde sa zrodila bezgólová remíza.  Stav 0-0 je do odvetách vždy veľmi nebezpečný, gól na jednej či druhej strane môže totiž výrazne zamiešať kartami. Hoci to znie nelogicky v miernej výhode sú podľa  nás hráči Marseille, ktorí aj keby prehrávali celý zápas o gól môžu až do konca stretnutia pomýšľať na postup.

Manchester United v rámci Ligy majstrov ešte nikdy neprehral na domácom štadióne Old Traford s francúzskym mužstvom. V doterajších 11 stretnutiach zvíťazil v 8 prípadoch a trikrát remizoval.

Zdá sa, že tréner Red Devils Alex Ferguson stavil v tomto ročníku ligy majstrov na defenzívnu kartu. Manchester doposiaľ inkasoval v 7 zápasoch len jedenkrát a to ešte v decembri doma proti Valencii. Čo je však zo strany Manchestru menej lichotivé je len sedem strelených gólov (z tímov postupujúcich do osemfinále je to najmenej). Ide o veľmi prekvapujúcu štatistiku hlavne z toho dôvodu, že United v tomto ročníku Premier League strelili už 63 gólov, čo ich radí na prvé miesto pred Arsenal (ten strelil 56). Známy je aj obrovský gólový potenciál tohto mužstva – Berbatov je najlepší strelec Premier League, Rooney je opäť vo forme a v dobrom svetle sa javí aj nováčik v drese červených diablov Chicharito Hernandez.

Skvelou defenzívou sa v Lige majstrov prezentuje aj Olympique Marseille. “Francúzi” neinkasovali už 512 minút, čo je viac než 5 zápasov. Naposledy ich obranu prekonal úradujúci majster Premier League FC Chelsea (ešte v septembri).

Pri pohľade na tieto štatistiky sa nám ponúka viacero tipov súvisiacich s počtom gólov. Tip na menej ako 2,5 gólu v zápase je prvou možnosťou. Približný kurz na túto stávkovú udalosť je 1,75 (napr. na BetClicu). Zaujímavý je aj tip na to, že Manchester neinkasuje (1,85). Obe varianty považujeme za vysoko pravdepodobné, no skôr sa prikláňame k tipu na menší počet gólov.

Náš tip: UNDER 2,5 [ kurz 1,75 na BetClic ]

Bayern Mníchov – Inter Miláno, 20.45
výsledok prvého zápasu: Inter - Bayern 0:1

Bayernu sa v poslednom období príliš nedarí. V predchádzajúcich týždňoch stratil po viacerých zakopnutiach šancu na titul v domácej bundeslige a tak sa môže plne koncentrovať na obhájenie minuloročnej finálovej účasti v Lige majstov. Tento fakt potvrdil aj pred tromi týždňami víťazstvom v prvom osemfinálovom súboji na pôde Interu Miláno (0-1). Dnes večer budú mať Bavori všetko vo vlastných rukách.

Najlepším strelcom úradujúceho nemeckého majstra v Lige majstrov je Mário Goméz. Ten strelil v doterajších siedmich zápasoch úctyhodných sedem gólov, vrátane gólu na San Siro do siete Interu v prvom osemfinále (mimochodom tento gól padol až v nadstavenom čase).

V prospech postupu Bayernu do štvrťfinále hovorí aj ďalšia štatistika, podľa ktorej postúpil do ďalšieho kola až v 20 prípadoch, keď vyhral prvý zápas na ihrisku súpera (v rámci európskych pohárov).

Inter však rozhodne nie je odpísaným mužstvom. Na hrote ma fantastického Samuela Oto’a, ktorý je so siedmimi gólmi druhým najlepším strelcom tohto ročníka Ligy majstrov (lepší je už len Leo Messi). Jeden jeho gól do siete Bayernu by teda mohol všetko zmeniť.

Bilancia Milánčanov je proti nemeckým mužstvám v rámci Ligy majstrov vzácne vyrovnaná. V doterajších 15 stretnutiach zvíťazil v štyroch prípadoch, štyrikrát prehral a sedemkrát remizoval.

Ak berieme do úvahy formu oboch tímov v rámci posledných piatich odohraných zápasov lepšie sú na tom hráči Interu. Tí okrem prehry z prvého vzájomného zápasu  stratili body už len v poslednom kole Serie A s Bresciou (1-1). Naopak výkony Bayernu sú ako na hojdačke. Najprv zdolal Inter, no potom prehral so Schalke (doma 0-1), Borussiou Dortmund (doma 1-3) aj s Hannoverom (vonku 3-1). Cez víkend však deklasoval Hamburg 6-0.

Pri pohľade na vzájomné zápasy týchto súperov a ich aktuálnu formu sa nám veľmi ťažko hľadá vhodný a bezpečný tip na dnešné stretnutie. Keby sme chceli tipovať pravdepodobne by sme sa priklonili k tipu UNDER 2,5. My však toto stretnutie tipovať nechceme, pretože môže skončiť hocijako. Inak povedané neprekvapila by nás ani bezgólová remíza, ani šesťgólové strelecké predstavenie.

Náš tip: netipovať