Main Content

Lyžovanie-beh: Björgenová po 5. etape zvýšila náskok na čele Tour de Ski

štvrtok, 8. január 2015 17:05 | Autor: TASR

Dobbiaco 8. januára (TASR) - Nórska bežkyňa na lyžiach Marit Björgenová po piatej etape ešte zvýraznila svoj náskok na čele 9. ročníka prestížnej série Tour de Ski. Vo štvrtok triumfovala v stíhačke voľnou technikou na 15 km v talianskom stredisku Dobbiaco časom 36:37,9 min a takmer dvojminútovým náskokom na krajanku Heidi Wengovú. Úspech nórskych reprezentantiek podčiarkla tretím miestom vlaňajšia víťazka Tour Therese Johaugová.

Líderka priebežnej klasifikácie Svetového pohára Björgenová potvrdila suverénne postavenie medzi elitou a ani v piatej etape nenašla na trati konkurentku. Na štarte mala pohodlný náskok 1:35 min na Wengovú a odstup od súperiek na trati postupne zvyšovala. Trojica z Nórska išla na čele "vlastné" preteky, boj o štvrtú pozíciu za nami najlepšie zvládla Švédka Ema Wikenová, ktorá už ale v cieli strácala na víťazku výrazne nad štyri minúty. Slovensko nemá na Tour de Ski medzi ženami zastúpenie.

Sedemetapová Tour de Ski vyvrcholí cez víkend v talianskom Val di Fiemme, s nedeľňajším ostrým stúpaním na zjazdovku Alpe Cermis pri Cavalese.