Main Content

Lyžovanie-beh: Víkendový Tatranský pohár aj ako generálka na univerziádu

piatok, 9. január 2015 12:05 | Autor: TASR

Štrbské Pleso 9. januára (TASR) - Areál na Štrbskom Plese bude cez víkend dejiskom 42. ročníka Tatranského pohára v behu na lyžiach. Súťaže v behu sa nemohli uskutočniť v pôvodne plánovanom decembrovom termíne pre nedostatok snehu a tak ich organizátori presunuli na druhý januárový víkend.

V športovom areáli FIS na Štrbskom Plese sa pôjdu všetky plánované súťaže, informoval v tlačovej správe riaditeľ pretekov Michal Šerfel. V sobotu je na programe šprint mužov a žien voľnou technikou, v nedeľu dištančné preteky žien na 5 km a mužov na 10 km klasickou technikou. Podujatie patrí do medzinárodného kalendára FIS Slavic Cup a organizátori očakávajú účasť bežcov na lyžiach z Poľska, Českej republiky a Slovenska.

Zo Slovákov budú na štarte aj Barbora Klementová, Andrej Segeč i ďalší, ktorí sa predstavia na rovnakých tratiach aj v rámci blížiacej sa Svetovej zimnej univerziády. Preteky sú zároveň aj oficiálnou skúškou bežeckého areálu FIS na toto podujatie, ktoré sa začne 24. januára. Účastníci si premiérovo súťažne vyskúšajú nový 2,5-kilometrový okruh, ktorý spĺňa medzinárodné parametre. Čakajú ich aj nové zmodernizované priestory šatní, sekretariátu a rozhodcovskej veže v športovom areáli.

42. ročník Tatranského pohára - Štrbské Pleso

sobota 10. januára:

9.30 h: kvalifikácia šprintu voľnou technikou (muži, ženy)

11.00 h: finále šprintu voľnou technikou (muži, ženy)

nedeľa 11. januára:

9.30 h: ženy - 5 km klasickou technikou

10.00 h: muži - 10 km klasickou technikou