Main Content

Lyžovanie: Svindal nevzdal štart na MS, tento týždeň sa postaví na lyže

pondelok, 12. január 2015 18:05 | Autor: TASR

Oslo 12. januára (TASR) - Nór Aksel Lund Svindal napriek zraneniu achilovky ešte nevzdal možnosť štartu na MS v alpskom lyžovaní, ktoré sa 2. februára začnú v americkom Vaile. Už tento týždeň sa plánuje postaviť na lyže, informoval prostredníctvom sociálnej siete.

Úradujúci majster sveta v zjazde si v polovici októbra pri futbale v Innsbrucku roztrhol achilovku a pôvodne mal vynechať celú sezónu. Jeho zdravotný stav sa ale výrazne zlepšil. "Som pripravený lyžovať!," napísal v pondelok 32-ročný Svindal na svojom oficiálnom facebookovom konte. "Na Vianoce som odložil barle. Okolo 1. januára som začal už takmer normálne chodiť, minulý týždeň som absolvoval množstvo cvičení a testov achilovky. A teraz naozaj dobrá správa: vyzerá to celkom dobre a tento týždeň idem lyžovať!"

Svindal uviedol, že ešte nebude pripravený na sto percent, ale "byť na lyžiach je veľký krok správnym smerom. Držte palce." Nór vyhral SP v rokoch 2006 a 2009, na ZOH 2010 vo Vancouveri vybojoval zlato v super-G a striebro v zjazde.