Main Content

Lyžovanie-SP: Velez-Zuzulová s Vlhovou do 2. kola slalomu vo Flachau (3)

utorok, 13. január 2015 20:05 | Autor: TASR

Lyžovanie-SP: Velez-Zuzulová s Vlhovou do 2. kola slalomu vo Flachau (3)
Lyžovanie-SP: Velez-Zuzulová s Vlhovou do 2. kola slalomu vo Flachau (3) | zdroj: © TASR

Flachau 13. januára (TASR) - Slovenské lyžiarky Veronika Velez-Zuzulová a Petra Vlhová postúpili do 2. kola nočného slalomu Svetového pohára v rakúskom Flachau. Velez-Zuzulová sa usadila po 1. kole na 12. mieste so stratou 1,12 s na vedúcu Švédku Fridu Hansdotterovú, Vlhová bola 22. (+1,75). Tretia Slovenka Barbara Kantorová nepostúpila medzi elitnú tridsiatku, keď dosiahla 49. najrýchlejší čas (+3,64).

Velez-Zuzulová prvé tri bránky prešla opatrne, potom nasadila rytmus a výborne pracovala s aerodynamickým držaním hornej časti tela. Prvé dva medzičasy ju posúvali do prvej päťky s jasným náskokom na olympijskú víťazku a majsterku sveta Američanku Mikaelu Shiffrinovú, ale nasadila jeden oblúk príliš nízko pod bránkou a táto chyba jej vzala istotu až do konca jazdy. Strata 1,12 by jej hocikde inde umožňovala v druhom kole atakovať pódium, vo Flachau bola vzdialená aj ambíciám prvej desiatky.

Vlhová vyťažila v daných podmienkach na postupne sa rozbíjajúcej trati veľa, aj keď na Hansdotterovú dosť stratila. Švédka predstihla o 23 stotín Slovinku Tinu Mazeovú, Češka Šárka Strachová zaostala o 49 stotín.

 

UPOZORNENIE: Správa je rozšírená o výsledok Kantorovej