Main Content

Hokej: ŠHK 37 Piešťany - HK 36 Hant Skalica 3:1 v 41. kole - sumár, text

piatok, 16. január 2015 21:05 | Autor: TASR

Piešťany 16. januára (TASR) -

ŠHK 37 Piešťany - HK 36 Hant Skalica 3:1 (2:1, 0:0, 1:0)

Góly: 2. Pašek (Brňák), 17. Stupka (Šedivý, Jaborník), 60. Petráš - 18. Komínek (Barák). Rozhodovali: Oskirko (Rus.), D. Konc - Kacej, Šefčík, vylúčení: 2:1, presilovky a oslabenia: 0:0, 1289 divákov

Domáci sa predstavili v bránke opäť s Denisom Godlom, jeho spoluhráč z bronzového tímu na juniorských MS v Kanade Samuel Petráš sa navyše vyšvihol do prvej formácie. Už v 2. minúte domáci fanúšikovia jasali, nedôraznú defenzívu hostí a neistý zákrok Romančíka potrestal z dorážky Pašek. Domácich síce gól povzbudil, ale Skalica nezaostávala v ofenzívnej aktivite a niekoľkokrát výrazne zamestnala Godlu. Ten si získal fanúšikov najmä v 16. minúte pri zakončení Baráka z kruhu, keď zakročil efektným semaforom. Už o minútu neskôr sa "havrani" tešili druhýkrát z gólu, Šedivý poslal do protiútoku Holoviča, ktorý našiel medzi kruhmi Stupku a bolo 2:0. O 58 sekúnd dala o sebe gólovo vedieť aj Skalica, o kontaktný gól sa postaral Komínek.

V 25. minúte najskôr domácu striedačku vystrašil Klempa, ktorý sa dal takmer vlastný gól. Opraty zápasu následne prebrali domáci do rúk, zatlačili hostí pred brankárom Romančíkov, ale skalickú pevnosť tretíkrát nedobyli. Proti nebol len brankár Záhorákov, ale aj jeho žŕdka, ktorú nastrelil Vaculín. V 33. minúte poslal Kutálek gólovú prihrávku Brňákovi, ten však zakončil veľmi nepresne. Do druhého klaksónu sa naďalej hral zaujímavý zápas so šancami na oboch stranách, diváci však už ďalší gól nevideli.

A dlho sa ho nemohli dočkať ani v tretej časti hry. Najskôr v 45. minúte hrali žŕdky aj s Godlom, následne nepotrestal slabý dôraz domácej defenzívy Jurík. Skalica sa nadýchla k záverečnému náporu, v 51. minúte ostreľovala Godlu ako to len šlo, no rozháraných domácich nepotrestala. O dve minúty neskôr neskóroval ani Stupka v samostatnom nájazde, zisk troch bodov pre domácich napokon v závere potvrdil do prázdnej bránky Petráš.

ky