Main Content

LM: Črtá sa semifinále snov Real Madrid - FC Barcelona

piatok, 18. marec 2011 18:30 | Autor: TASR

Piatkový žreb ďalšej eliminácie futbalovej Ligy majstrov 2010/2011 naznačil, že v semifinále súťaže by sa mohli stretnúť dvaja španielsky giganti - FC Barcelona a Real Madrid. Obe mužstvá ale najprv musia zvládnuť štvrťfinálové dvojzápasy so Šachťorom Doneck, resp. Tottenhamom Hotspur.

Riaditeľ FC Barcelona Andoni Zubizarreta bezprostredne po oznámení výsledkov žrebu povedal: "Šachťor patrí k najlepším tímom v tomto ročníku Ligy majstrov a my rešpektujeme jeho kvalitu. Určite súpera nepodceníme, prezentuje sa organizovaným a kompaktným futbalom, má skúseného trénera. V tíme sa nachádza veľa brazílskych hráčov, ktorí sú mimoriadne kreatívni. Snažíme sa potvrdiť kvalitu FC Barcelona. Cieľom je samozrejme celkový triumf, ale cesta je ešte veľmi dlhá. Na semifinále s Realom Madrid ešte nemyslíme, najprv nás totiž čaká štvrťfinále. Takéto úvahy sú iba hypotetické, pretože aj Real musí najprv prejsť cez Tottenham."

Predčasným špekuláciám sa chcú vyhnúť i predstavitelia "bieleho baletu“. "Mohlo to byť aj horšie, ale Tottenham nie je jednoduchým súperom. Čaká nás náročná misia a hoci jednoznačne chceme postúpiť, nebudem nič predbiehať,“ povedal športový riaditeľ Realu Miguel Pardeza a dodal: "Ak by sme postúpili my a aj Barcelona, v horizonte niekoľkých týždňov by sa konali až štyri El Clásicá. Bolo by to bezprecedentné a iba ťažko zopakovateľné. Už len jeden takýto duel vyvoláva mediálne šialenstvo, predstavte si, čo by sa stalo pri vzájomnom semifinále!“

FC Barcelona a Real Madrid sa 20. apríla stretnú vo finále domácej pohárovej súťaže Copa del Rey, v apríli je na programe aj ligový duel na pôde madridského Estadio Santiago Bernabéu.

© WEBNOVINY