Main Content

Analýza 27. kola Bundesligy: Výber zaujímavých zápasov

sobota, 19. marec 2011 13:49 | Autor: Sport7 sk

Analýza 27. kola Bundesligy: Výber zaujímavých zápasov
Analýza 27. kola Bundesligy: Výber zaujímavých zápasov | zdroj: Sport7, foto SITA

Prinášame Vám analýzu k víkendovým zápasom lídrov bundesligovej tabuľky. Nech sa páči...


SOBOTA


Borussia Dortmund – Mainz, 18.30

Domáci dostali v uplynulom kole výstražné znamenie v podobe 3. prehry v tejto sezóne. Bolo to 1:0 proti domácemu Hoffenheimu. Prišlo to našťastie včas, takže v tomto zápase sa Borussia predvedie v omnoho lepšom svetle. Nasvedčuje tomu aj fakt, že okrem Shinjiho Kagawu bude mať tréner kompletnú zostavu. Jediný otáznik visel nad Svenom Benderom, ktorý sa zranil v poslednom zápase. Zotavil sa však rýchlo a tak v tomto stretnutí nastúpi. Na ihrisko sa dostanú aj Poliaci Lewandowski s Blasczykowskim. Uvidí sa však, kto z nich nastúpi od začiatku a koľko minút odohrá.

Hosťom aktuálne patrí 5. miesto v tabuľke, ktoré vedie do Európskej Ligy. Mainz sa ho snaží udržať už dlhšiu dobu. V poslednom čase mu však začína dýchať na chrbát Norimberg, ktorý je za ním už len o bod. Hostia sú tretí najúspešnejší tím na ihriskách súperov v tejto sezóne. Na konte majú 9 výhier, 4 prehry, a ako jediný tím Bundesligy žiadnu remízu na štadióne súpera. Tréner hostí  Thomas Tuchel našťastie nemá problémy so zostavou. Až na zranenú dvojicu Szalaia a Caligiuriho sa mu hlásia všetci hráči.

Z prvého vzájomného zápasu odišiel úspešne Dortmund, keď zvíťazil nad Mainzom 0:2. Po prehre s Hoffenheimom hráči domáceho tímu znova padli nohami na zem. Preto tento zápas zoberú vážnejšie a získajú 3 body.

Náš tip: Víťazstvo Dortmundu [ kurz 1,45 na BetClic ]
 


NEDEĽA


Bayer Leverkusen - Schalke 04, 15.30

Bayer pomaly sťahuje náskok prvej Borussie. Podľa trénera Juppa Heynckesa je však prioritou mužstva udržať druhú priečku. Pred tretím tímom tabuľky, Hannoverom, majú náskok piatich bodov. V nasledujúcich troch zápasoch ich čakajú dva tímy bojujúce o udržanie sa, St. Pauili a Kaiserslautern, ale aj úradujúci majster, Bayern. Najmä posledné stretnutie bude rozhodujúce v boji o druhé miesto, keďže aj Mníchov si naň robí zálusk. Proti Mainzu absolvoval celý duel Michael Ballack. V tomto stretnutí preto určite nastúpi. Tímu bude chýbať jedine Manuel Friedrich, ktorý si zlomil lopatku.

Schalke prežilo zvláštny týždeň, ktorý vyústil do prepustenia trénera Felixa Magatha s okamžitou platnosťou. Kolujú chýry o tom, že v tomto týždni sa hráči viac hádali s Magathom ako trénovali. Sťažnosti na trénera tak vyústili v jeho okamžité prepustenie. Napriek tomu, že Schalke nezačalo sezónu najlepšie, dokázalo sa dostať do finále DFB Poháru a štvrťfinále Ligy Majstrov. Podľa vedenia klubu však tieto výsledky nestoja za vyhodením trénera.  Bolo to však niečo, o čom sa vedeniu moc hovoriť nechce, a proti trénerovi „vyvodí klub právne kroky“.

Novým trénerom sa stane Ralf Rangnick, ktorý v zime skončil na lavičke Hoffenheimu. V Schalke už pôsobil pred 6-timi rokmi. Vtedy sa s tímom dokázal umiestniť na druhej priečke. S Hoffenheimom dokázal postúpiť z regionálnej ligy do Bundesligy počas dvoch sezón. V tomto stretnutí však hostí povedie asistent Seppo Eichkorn. V zostave nastanú len dve zmeny. Miesto Hunteláara nastúpi Gavranović a vykartovaného Farfána nahradí Jurado.

V prvom tohtosezónnom meraní síl zvíťazil Bayer pomerom 0:1. Aj história je na strane Leverkusenu, ktorý má proti Schalke veľmi pozitívnu bilanciu. Domáci sú navyše aj omnoho lepším a stabilnejším tímom ako Schalke. „Aspiríni“ navyše môžu využiť napnutú atmosféru v klube hostí a preto očakávame výhru domácich.

Náš tip: Víťazstvo Leverkusenu [ kurz 1,85 na BetClic ]