Main Content

Lyžovanie-SP: Vonnová vyhrala v Cortine, vyrovnala rekord Moserovej-Pröllovej(2)

nedeľa, 18. január 2015 13:05 | Autor: TASR

Cortina d'Ampezzo 18. januára (TASR) - Americká lyžiarka Lindsey Vonnová vyrovnala historický rekord Rakúšanky Annemarie Moserovej-Pröllovej v počte víťazstiev vo Svetovom pohári. V nedeľu ovládla zjazd v talianskom stredisku Cortina d'Ampezzo a dosiahla svoj 62. triumf v prestížnom seriáli. Moserová-Pröllová zaznamenala rovnaký počet výhier vo SP v rokoch 1969 až 1980.

Vonnová na 2660 m dlhej zjazdovke Olympia delle Tofane dominovala najmä v spodnej časti, kde v rýchlych zákrutách získala potrebné stotinky na konkurentky. Na druhé miesto odsunula o 32 stotín sekundy Rakúšanku Elisabeth Görglovú, ktorá zajazdila najlepšie horný úsek. Ďalšie priečky obsadili domáce pretekárky, tretia skončila Daniela Merighettiová (+0,54), štvrtá Elena Fanchiniová (+0,77). Tá v piatok vyhrala prvý, skrátený zjazd v Cortine, ktorý sa šiel ako náhrada za zrušené preteky v rakúskom Bad Kleinkirchheime.

Pre 30-ročnú Vonnovú, ktorá sa iba v decembri po ročnej pauze vrátila na biele svahy, to bolo tretie víťazstvo v sezóne, pričom všetky dosiahla v zjazde. Americká zjazdárska superstar si tak upevnila vedenie v hodnotení disciplíny a dva týždne pred MS vo Vaile ukázala, že je vo výbornej forme. Na čele celkového poradia SP zostáva Slovinka Tina Mazeová, ktorá v nedeľu obsadila 5. miesto.

V pondelok čaká zjazdárky v istom stredisku super-G.

Výsledky zjazdu SP žien v Cortine:

1. Lindsey Vonnová (USA) 1:39,61 min., 2. Elisabeth Görglová (Rak.) +0,32 s, 3. Daniela Merighettiová +0,54, 4. Elena Fanchiniová (obe Tal.) +0,77, 5. Tina Mazeová (Slovin.) +0,95, 6. Dominique Gisinová (Švajč.) +0,97, 7. Johanna Schnarfová (Tal.) +1,08, 8. Lara Gutová (Švajč.) +1,20, 9. Laurenne Rossová (USA) a Anna Fenningerová (Rak.) +1,22

UPOZORNENIE: Správa je rozšírená v 3. odseku a o výsledky zjazdu.