Main Content

Hokej: HKM Zvolen - Dukla Trenčín 3:0 v 42. kole - sumár, text

nedeľa, 18. január 2015 20:05 | Autor: TASR

Zvolen 18. januára (TASR) -

HKM Zvolen - Dukla Trenčín 3:0 (1:0, 1:0, 1:0)

Góly: 6. Ďaloga (Pichnarčík), 33. Sloboda (Pokovič), 42. Jurík (Sloboda, Hraško). Rozhodovali: Štefik, Kacej - Tvrdoň, Mihálik, vylúčení: 8:5, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 1395 divákov

Lepšie začali domáci a prvú vážnejšiu príležitosť bekhendom zahodil v 3. minúte Škvaridlo. Domáci boli naďalej aktívnejší a skóre otvoril sólom cez celé klzisko Martin Ďaloga. V 10. minúte v presilovke hostí mohol vyrovnať Hossa, ale Šimkov betón bol rýchlejší. Na druhej strane sa sám medzi kruhmi ocitol Sloboda, švihom napálil iba do Konráda. V 14. minúte hrali domáci presilovku a nebezpečná Hraškova strela skoro prepadla Konrádovi za chrbát. Hostia opäť pohrozili v 18. minúte a opäť v presilovke, ale Razingar s Hossom opäť nepochodili.

Druhá tretina začala veľmi rozpačito na oboch stranách. Zo začiatku videli diváci len málo hokejovej krásy. Za šancu možno považovať až strelu Lintnera z 26. minúty, tá však tesne minula domácu bránku. V 32.minúte sa veľmi nešetrným zákrokom prezentoval Michal Hlinka, ktorý vyústil až do šarvátky pred trenčianskou striedačkou. Domáci po nej hrali presilovku, no paradoxne mohli inkasovať, Melichárek však svoj samostatný nájazd zahodil. Z následného protiútoku sa domácim podarilo presilovku využiť, keď peknú Pokovičovu prihrávku využil Sloboda. Hostia naďalej hrozili iba v presilovkách a domáci im ich ponúkali ako na bežiacom páse.

Tretiu tretinu začali lepšie Zvolenčania, keď v 42. minúte pri avizovanom vylúčení hrali domáci o jedného hráča viac a na tretí pokus dostal puk do siete L. Jurík - 3:0. O dve minútky mohol pridať ďalší gól Podkonický, no puk po ľade mieril tesne vedľa. V ďalšom priebehu domáci kontrolovali zápas a šancí veľa nepribúdalo. Hostia pôsobili na ľade dosť unaveným dojmom a boli Zvolenu odovzdaným súperom. Domáci v súboji o 5. priečku zaslúžene zvíťazili a domáci brankár Šimko si tak pripísal tretie čisté konto.