Main Content

Hokej: HK 36 Hant Skalica - HC Košice 6:3 v 42. kole - sumár, text

nedeľa, 18. január 2015 20:05 | Autor: TASR

Skalica 18. januára (TASR) -

HK 36 Hant Skalica - HC Košice 6:3 (0:1, 3:1, 3:1)

Góly: 32. Vaškovič (Barák, Stloukal), 35. Bezúch, 37. Komínek (tr. strieľanie), 48. Školiak (Nechala), 51. Jurík (Bezúch, Štumpf), 60. Stloukal (Komínek, Vaškovič) - 16. Rachůnek, 34. Hinďoš (Štrbák, Bondra), 50. Lapšanský (Šeda). Rozhodovali: Bundil, J. Konc - Orolin, Tvrdoň, vylúčení: 2:1, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:1, 1022 divákov

Prvú gólovú šancu zápasu mal vo 4. minúte na prekvapenie štvrtý skalický útok, no ani Lantoš, ani Chylo nemali pred Melicherčíkom presnú mušku. O štyri minúty neskôr po individuálnej akcii chcel Romančíka prekvapiť Bondra, no nepodarilo sa mu to. Hral sa rýchly hokej, oba tímy sa snažili o kombinačnú rýchlu hru. Dobrú šancu zahodil v 12. minúte hosťujúci Sojčík. Následne hrali hostia v oslabení, no po chybe Gründlinga unikol Rachůnek a presnou strelou poslal hostí do vedenia.

V 21. minúte prenikol pred Romančíka Bartoš, jeho bekhendové zakončenie skončilo len v lapačke domáceho brankára. V tejto časti zápasu sa viac bojovalo ako hralo, pribudlo aj viac fyzických súbojov o puk. O vyrovnanie sa strelou od modrej postaral Vaškovič, keď tečoval strelu Baráka. Po zaváhaní domácej obrany v 34. minúte na 2:1 pre hostí upravil Hinďoš, no následne sa dostal do úniku Bezúch a peknou strelou pod hornú žŕdku vyrovnal skóre. V 37. minúte faulovali obrancovia hostí unikajúceho Komínka, ktorý premenil nariadené trestné strieľanie presnou strelou do horného rohu Melicherčíkovej bránky.

V 42. minúte hrali hostia presilovku pri vylúčení Drtinu, výhodu však nevyužili a priebeh zápasu vôbec nepripomínal duel prvého s posledným. Domáci ideálne eliminovali skúsenosť a hráčsku kvalitu hostí. V 48. minúte na 4:2 zvýšil Školiak, ktorý tečoval Nechalu strelu od modrej. Následne sa domácou obranou predral hosťujúci Lapšanský a v páde znížil. Dvojgólové vedenie prinavrátil Záhorákom Jurík, keď zblízka premenil nezištnú prihrávku Štumpfa. Skóre do prázdnej bránky uzavrel Stloukal.