Main Content

Správy dňa zo španielskej Primera Division (19.1.)

pondelok, 19. január 2015 10:00 | Autor: Richard Weinfortner

Správy dňa zo španielskej Primera Division (19.1.)
Správy dňa zo španielskej Primera Division (19.1.) | zdroj: © TASR

Prinášame vám nový diel pravidelnej dennej rubriky so súhrnom top správ z jednej z najpopulárnejších futbalových líg na svete – španielskej Primera Division.

ATLĚTICO MADRID: Vo včerajšom zápase s Granadou chýbali hneď dvaja hráči. Portugalský stredopoliar Tiago Mendes a argentínsky obranca Cristian Ansaldi sledovali len z tribúny víťazstvo svojich spoluhráčov 2:0.

REAL MADRID:  Z pohľadu favoritov sa tento víkend zaobišiel bez prekvapení. Najväčšiu radosť z toho má Biely balet, ktorý sa udržal na čele La Ligy s jednobodovým náskokom pred druhou Barcelonou a štvorbodovým pred Atléticom. Všetkých troch, navyše, čakajú o týždeň súperi z dolnej polovice tabuľky.

REAL MADRID: V sérii špekulácií sú Madridčania zamotaní spolu s Manchestrom United. Médiá opäť vytiahli údajnú stomiliónovú ponuku, ktorá sa chystá pre Garetha Balea. Časť z nej by mohol pokryť príchod Davida De Geu. Iné zdroje uvádzajú, že španielsky brankár prestúpi nezávisle od Balea. (Mirror)

REAL MADRID & BILBAO: Los Leones majú záujem o 24-ročného stredopoliara Asiera Illarramendiho. Nie je tomu pritom tak dávno, čo tento defenzívne ladený futbalista prestupoval do Madridu z Realu Sociedad, teda od veľkého rivala Bilbaa. (Goal)

SEVILLA: Trochu nečakaný zvrat nastal v situácii záložníka Lucha Gonzaleza. Argentínčan to mal namierené do Sevilly, no katarský klub Al-Rayyan na poslednú chvíľu transfer zrušil. (insidespanishfootball)

SEVILLA: Krajný obranca Timotheé Kolodziejczak zo Sevilly sa opakovane dostal do hľadáčika Swansea. Walesania sa o tohto futbalistu zaujímali už v lete, kedy prestupoval z Nice. (Walesonline)

GRANADA: Defenzívny záložník Rubén Pérez zrejme neuspeje na hosťovaní v FC Turín a bude sa vracať do Atlética Madrid. Iné plány však má granadský klub, ktorý by hráča rád priviedol. (tuttomercatoweb)

ELCHE: Je veľmi nepravdepodobné, že si klub bude môcť dovoliť ponechať útočníka Jonathasa. Ten v La Lige hosťuje z talianskej Pescary a záujem oňho javí anglický West Bromwich. (insidespanishfootball)

CÓRDOBA: Ako bolo v posledných dňoch avizované, brazílsky útočník Ryder Matos ukončil hosťovanie v Španielsku a vracia sa do Fiorentiny. Tá preňho už možno má nové pôsobisko – brazílsky Palmeiras. (Transfermarkt)