Main Content

Volejbal: Myjava odvolala Májeka, družstvo povedú Pipa a Petrucha

utorok, 20. január 2015 15:05 | Autor: TASR

Myjava 20. januára (TASR) - Vedenie mužského extraligového tímu VO TJ Spartak Myjava odvolalo po osemzápasovej sérii prehier trénera Martina Májeka. Družstvo do konca sezóny povedie dvojica Martin Pipa a Jaroslav Petrucha. Informáciu priniesol klub.

Myjava je aktuálne na 5. mieste v nadstavbovej časti skupiny o 1.-6. miesto, Májek viedol družstvo naposledy v nedeľňajšej dohrávke 3. kola, v ktorom jeho tím prehrali v Spišskej Novej Vsi s Chemesom 0:3. "Vedenie klubu sa na základe posledných výsledkov a herného prejavu rozhodlo k zmene na poste hlavného trénera. Martinovi Májekovi sme poďakovali, pracoval, snažil sa, nemôžeme na neho povedať krivé slovo, ale jednoducho neboli výsledky. Trápili sme sa aj herne a preto sme sa rozhodli pre zmenu. Prehrali sme osem zápasov za sebou, v ktorých sme nezískali ani bod a to je veľa. Martinovi prajeme veľa úspechov do budúcna," povedal športový riaditeľ klubu Jaroslav Petrucha.

Družstvo do konca sezóny povedie trénerská Martin Pipa a športový riaditeľ Jaroslav Petrucha. "Je to riešenie do konca sezóny s tým, že nového trénera budeme hľadať na sezónu 2015/2016. Nebudeme teraz hľadať nikoho na trhu, do konca sezóny sú tri mesiace a trvalo by, kým by si tréner zvykol na nové družstvo. Preto sme sa rozhodli, že to zvládneme z vlastných zdrojov," dodal Petrucha.

Posledné víťazstvo si Myjava pripísala ešte 15. novembra 2014, keď v 13. kole 1. časti extraligy zdolala VK Slávia Svidník 3:1. Družstvo sa najmä po odchode skúseného nahrávača Michala Sládečka dostalo do výsledkovej krízy a po jeho odchode do Poľska nezískal tím ani jeden bod.

Májek viedol Myjavu od leta 2013, keď na lavičke vystriedal Vladimíra Sirvoňa. V minulej sezóne doviedol Myjavčanov k historickému bronzu v extralige.

Bývalé reprezentačné libero Martin Pipa, ktorý viedol v myjavskom tíme mládež a doterajší asistent a športový riaditeľ Jaroslav Petrucha povedú Spartak prvýkrát už tento štvrtok, keď sa v televíznom prenose na Slovak Sport TV predstavia na palubovke COP Trenčín.