Main Content

Lyžovanie-SP: Gutová ovládla zjazd v St. Moritzi, Maďarka Miklósová tretia

sobota, 24. január 2015 12:05 | Autor: TASR

St. Moritz 24. januára (TASR) - Švajčiarka Lara Gutová vyhrala zjazd Svetového pohára alpských lyžiarok na domácom svahu v St. Moritzi. Po výborne zvládnutej spodnej časti trate triumfovala s náskokom 32 stotín sekundy na Rakúšanku Annu Fenningerovú, životný úspech dosiahla vďaka tretiemu miestu maďarská reprezentantka Edit Miklósová (+0,58).

Bronzová olympijská medailistka zo Soči Gutová mala na 2804 m dlhej zjazdovke Engiadina pomalší štart a na prvých dvoch medzičasoch zaostávala, druhú polovicu technicky náročnej trate ale zvládla skvele a zaznamenala svoje 12. víťazstvo v SP v kariére, štvrté v zjazde. Druhá skončila Fenningerová, na pódium sa senzačne premiérovo v kariére postavila rumunská rodáčka v maďarských farbách Miklósová. Maďarsko doteraz nikdy v histórii SP v alpskom lyžovaní nemalo svojho zástupcu medzi najlepšou trojicou.

Najvýraznejšia favoritka, rekordérka v počte triumfov v SP a líderka klasifikácie zjazdu Američanka Lindsey Vonnová atakovala so štartovým číslom 22 najvyššie priečky, v strednej časti trate ale urobila obrovskú chybu a s vyše dvojsekundovým mankom sa nezmestila ani do najlepšej dvadsiatky. Mimo elity poradia zostala aj vedúca žena celkovej klasifikácie seriálu SP Tina Mazeová zo Slovinska.