Main Content

Nový tréner hádzanárov Prešova bude zrejme z Balkánu

streda, 23. marec 2011 13:30 | Autor: TASR

Meno nového trénera hádzanárov Tatrana Prešov zatiaľ nie je známe. Majiteľ klubu Miloslav Chmeliar hľadá nástupcu Rastislava Trtíka, ktorý končí v Šariši po troch sezónach, v zahraničí.

"Na Slovensku ani v Česku jednoducho nie je tréner s kritériami, ktoré požadujeme," uviedol pre Korzár šéf Tatrana. Prešovčania budú od sezóny 2011/2012 účinkovať v nadnárodnej Regionálnej lige s početným zastúpením klubov z balkánskeho teritória. Aj preto je Chmeliar naklonený dať v premiérovom ročníku tejto súťaže šancu na lavičke úradujúceho slovenského majstra koučovi z Balkánu.

10-tisíc eur mesačne

"Tatran Prešov má v hádzanárskej Európe už svoje meno. Na stole mám už niekoľko ponúk s pracovnými životopismi trénerov od viacerých hádzanárskych odborníkov. Ide pritom o zvučné mená z krajín bývalej Juhoslávie. Sú to odborníci, s ktorými pri komunikácii nie je jazyková bariéra," informoval M. Chmeliar, ktorý nerobil ani tajnosti s ich menami. Kandidátmi na post, ktorý sa uvoľní po aktuálnej sezóne, sú Jovica Cvetkovič, Zdravko Zovko, Igor Butulja a Dragan Djukič.Tomáš Mažár z Tatrana Prešov v akcii.Foto: SITA/Viktor Zamborský

"Cvetkovič je v ostatných troch rokoch tréner Srbska, Zovko urobil skvelú prácu napríklad v maďarskom MKB Veszprém, Butulja je z CZ Belehrad a Djukič je bývalým kormidelníkom úspešného maďarského klubu Pick Szeged, v súčasnosti pripravuje na olympijský turnaj národný tím Anglicka.

Pravdou je, že všetci títo tréneri vnímajú hádzanú inak ako u nás. Napríklad ich predstavy o mesačnom plate sa pohybujú na hranici desaťtisíc eur, k tomu ďalšie náležité výhody. Keď som im povedal, koľko berú kormidelníci na Slovensku, mali asi pocit, že si z nich robím srandu.

Všetko je aktuálne v štádiu riešenia, spomenuté mená sú reálne v hre. S Cvetkovičom, Butuljom a Djukičom rokujeme osobne, so Zovkom prostredníctvom jeho manažéra, ktorým je brat známeho trénera Noku Serdarušiča," povedal majiteľ Tatrana k téme hľadania Trtíkovho nástupcu na stránkach regionálneho denníka.

© WEBNOVINY