Main Content

SZU-Beh na lyžiach: Tréner SR Holienčík pomáhal s prípravou na tímový šprint

pondelok, 26. január 2015 16:05 | Autor: TASR

Štrbské Pleso 26. januára (TASR) - Tréner slovenskej mužskej reprezentácie v behu na lyžiach Stanislav Holienčík sa ešte len v nedeľu v noci vrátil zo strediska Obertilliach a už na druhý deň ráno na Štrbskom Plese pomáhal s prípravou bežcov v tímovom šprinte počas 27. svetovej zimnej univerziády.

"V Obertilliach mám zverencov na sústredení na záverečnej príprave. Vycestoval som o štyri dni neskôr spoločne s fyzioterapeutom a obaja sme sa aj vrátili, bohužiaľ nám finančné možnosti nedovoľujú vycestovať na celý pobyt. Čiže štyri dni dotrénujú sami," uviedol v rozhovore pre TASR Holienčík.

V rakúskom prostredí sa pripravujú jeho zverenci Peter Mlynár a Martin Bajčičák. Holienčík napriek reprezentačným povinnostiam a menšej únave nezaháľal a vyhrnul rukávy. "V tímšprinte je to náročnejšie na prípravu, takže od rána sme pomáhali chlapcom s prípravou. Pomedzi behy som zostal v boxe a pomáhal som, s čím bolo treba. Atmosféra bola dobrá, konkurencia na slušnej úrovni, škoda, že sa dnes Andrejovi Segečovi s Barborou Klementovou nepodarilo postúpiť," konštatoval Holienčík.

Napriek tomu, že nebol priamo na trati, tak sledoval slovenskú dvojicu na trati ako i Klementovej dojazd do cieľa. "Z môjho pohľadu to nebolo takticky zvládnuté, pretože mali na to, aby postúpili. Barborka mala trošku tuhé nohy a v zjazde do cieľa sa nezabalila do vajíčka ako mohla a presne to jej v cieli chýbalo. Sú to také mládežnícke chyby, ktoré sa postupne dajú odstrániť, no na takomto fóre sa už neodpúšťajú a tie štyri desatiny rozhodli o tom, že nepostúpili do finále," analyzoval pre TASR Holienčík.