Main Content

SZU-lyžovanie-skoky: V skokoch iba Nosáľ, Pendziviater má zdravotné problémy

utorok, 27. január 2015 13:05 | Autor: TASR

Štrbské Pleso 27. januára (TASR) - V skoku na lyžiach sa na 27. Svetovej zimnej univerziáde v súťaži jednotlivcov na strednom mostíku HS 100 napokon predstaví iba Mojmír Nosáľ. TASR pred utorňajšími pretekmi informoval tréner skokanov Ján Tánczoš, že Michal Pendziviater má zdravotné problémy, ktoré mu neumožnia štartovať.

"Prišli sme sem s dvoma pretekármi, z ktorých ma jeden zdravotné a psychické problémy. Nezvládol prvý tréning v nedeľu a potom sme sa rozhodli, že ho nepostavím. Do pretekov ideme iba s Mojmírom Nosáľom, ktorý má štandardné výkony a naším cieľom je dostať sa do prvej tridsiatky, aby sme sa prezentovali aj vo finálovom kole," uviedol bývalý česko-slovenský reprezentant Tánczoš.

Slovenský tréner prezradil, že Slováci prípravu absolvovali v talianskom Val di Fiemme a na strednom mostíku na Štrbskom Plese veľa odskákané nemajú. "Na tomto mostíku sme veľa netrénovali, na príprave sme boli v Taliansku, kde tiež neboli dobré snehové podmienky. Neberiem to ako výhovorku, skokov sme mali málo a myslím si, že viacerí skokani, ktorí tu štartujú, tak majú ešte menej odskákané. Nemali sme špecializovanú prípravu na univerziádu, bola štandardná. Keďže je univerziáda na Slovensku, tak sme chceli postaviť maličký tím, z ktorého napokon nastúpi iba jednotlivec," dodal Tánczoš.