Main Content

NHL: Pittsburgh vymenil Goca do St. Louis za Lapierra

streda, 28. január 2015 08:05 | Autor: TASR

Pittsburgh 28. januára (TASR) - Vedenie klubu NHL Pittsburgh Penguins vymenilo v utorok nemeckého hokejového útočníka Marcela Goca do St. Louis Blues za Maxima Lapierrea. O transakcii informoval web nhl.com.

Lapierre odohral v tejto sezóne za Blues 45 zápasov, v ktorých strelil dva góly a nazbieral 9 bodov. Dvadsaťdeväťročný center celkovo počas 10-ročnej kariéry odohral v NHL 579 duelov s bilanciou 65 gólov a 137 bodov. "Je to veľký hráč, ktorý sa prezentuje fyzickým hokejom a navyše dokáže aj streliť gól. Potrebovali sme takéhoto hráča do tímu," povedal generálny manažér Penguins Jim Rutherford.

Tridsaťjedenročný Goc bol kľúčovým hráčom na oslabenia "tučniakov", ale v klube si od neho sľubovali viac aj v ofenzíve. Do Pittsburghu prišiel vlani v marci z Floridy. V tejto sezóne nastúpil na 54 zápasov za Penguins, dal v nich dva góly a pridal päť asistencií. "Marcel je výborný hráč aj človek, ale čakali sme od neho viac. Lapierre takisto hrá oslabenia, takže to neznamená, že za Goca nemáme v systéme náhradu," dodal Rutherford.