Main Content

SZU-lyžovanie-beh: Ruska Usatovová víťazkou na 5 km klasicky (2)

streda, 28. január 2015 12:05 | Autor: TASR

SZU-lyžovanie-beh: Ruska Usatovová víťazkou na 5 km klasicky (2)
SZU-lyžovanie-beh: Ruska Usatovová víťazkou na 5 km klasicky (2) | zdroj: © TASR

Štrbské Pleso 28. januára (TASR) - Ruská bežkyňa na lyžiach Oxana Usatovová triumfovala v stredajších pretekoch na 5 km klasicky na 27. Svetovej zimnej univerziáde. Víťazka dosiahla čas 13:09,5 min. Druhé miesto obsadila Anastasia Slonovová z Kazachstanu, tretia skončila Ruska Lilia Vasilievová.

Z dvojice slovenských reprezentantiek sa na Štrbskom Plese viac darilo Barbore Klementovej, ktorú klasifikovali v cieli na 39. priečke s takmer dvojminútovou stratou na víťazku. Eva Segečová bola 43. (+2:06,1).

Lepšia zo slovenského dua Klementová mala od rána menšie zdravotné problémy, keď sa sťažovala na bolesti brucha, ktoré sa napokon podpísali aj pod jej výkon. "Lyže išli dobre, ale ja som sa necítila dobre. Mala som bolesti brucha už na začiatku pretekov. V úvode trate sa to ešte dalo, no postupne mi začali odchádzať nohy a záver bol dosť náročný. Veľmi som chcela urobiť lepší výsledok, avšak dnes to nešlo," uviedla po pretekoch Klementová.

Segečová, ktorá sa na trať vydala so štartovým číslom 26, si pochvaľovala servis lyží ako i ideálne poveternostné podmienky. "Lyže išli parádne, na trati som sa stretla i s inými pretekárkami, tak som si ich mohla v zjazdoch a aj na jazdu boli veľmi rýchle. Servis bol super, sme spokojné. Bežalo sa mi dobre, ale tento päťkilometrový úsek je veľmi zradný, rovnako i prvý kopec. Vedeli sme, že ho nemôžeme prepáliť, no mne sa to trošku podarilo a v polovici trate som mala problémy. Podmienky boli najideálnejšie, slnečné počasie a dobre vymrznuté trate," konštatovala Segečová.

 

SZU - 5 km klasicky - ženy:

1. Oxana Usatovová (Rus) 13:09,5, 2. Anastasia Slonovová (Kaz.) +18,1, 3. Lilia Vasilievová (Rus.) +21,9, ..., 39. Barboba Klementová +1:52,1, 43. Eva Segečová (obe SR) +2:06,1

 

UPOZORNENIE: Správa je rozšírená o 3. a 4. odsek