Main Content

NHL: Kings poslali Mikea Richardsa na farmu

streda, 28. január 2015 13:05 | Autor: TASR

Los Angeles 28. januára (TASR) - Obhajca Stanleyho pohára Los Angeles Kings poslal skúseného kanadského hokejistu Mikea Richardsa na farmu do Manchestru (AHL). Stalo sa tak po tom, čo si olympijského šampióna z Vancouveru 2010 žiadny klub NHL nestiahol z listiny nechránených hráčov, na ktorú ho "králi" zaradili v pondelok. Informoval o tom denník USA Today.

Dvadsaťdeväťročný útočník neodvádzal v uplynulom období výkony primerané jeho platu. Preradením na farmu ušetrí vedenie LA 925-tisíc dolárov z jeho priemerného 5,75 miliónového zárobku, túto čiastku si nebude musieť zapisovať pod platový strop. V prípade, že Richards oživí na farme svoju produktivitu, má podľa slov generálneho manažéra Kings Deana Lombardiho šancu sa do NHL vrátiť.

Bývalý kapitán Philadelphie a kedysi 80-bodový hráč získal s LA dvakrát Stanley Cup a aj vďaka jeho príchodu sa z "kráľov" stala prvotriedna hokejová organizácia. V uplynulých rokoch však jeho produktivita postupne klesala a v tomto ročníku nazbieral v 47 zápasoch iba 15 bodov (5+10) a sedem mínusiek, pričom často nastupoval až vo štvrtom útoku. Kings sa ho už niekoľko týždňov pokúšali vymeniť, no nenašiel sa žiadny záujemca, ktorý by bol ochotný niesť záťaž jeho "tučného" kontraktu. Richards v aktuálnej sezóne berie sedem a budúci ročník 6 mil. USD, zmluva mu vyprší až o šesť rokov.