Main Content

Správy dňa z NHL, KHL a Extraligy (29.1.)

štvrtok, 29. január 2015 09:19 | Autor: Dávid Lech

Správy dňa z NHL, KHL a Extraligy (29.1.)
Správy dňa z NHL, KHL a Extraligy (29.1.) | zdroj: © TASR

Prinášame vám súhrn tých najpodstatnejších informácií, ktoré obleteli svet dvoch najpopulárnejších hokejových líg na svete v priebehu posledných hodín, ktoré dopĺňame o najhorúcejšie novinky zo slovenskej hokejovej scény.

NHL

SAN JOSE: Český krídelník Tomáš Hertl sa po dvoch odohraných dueloch na farme San Jose Sharks v AHL sa vrátil do prvého tímu „žralokov.“ V tíme Worcesteru sa prezentoval dvomi gólovými prihrávkami.

LOS ANGELES: Forwarda Mikea Richardsa si nevybral z waiver listu Los Angeles Kings žiadny celok a tak kanadský útočník poputuje na farmu „kráľov“ do AHL, kde bude hájiť farby tímy Manchestru Monarchs.

PITTSBURGH & ST. LOUIS: Pittsburgh Penguins vymenil útočníka Marcela Goca do Saint Louis Blues. Do Pensylvánie sa pre zmenu sťahuje Maxim Lapierre.

CAROLINA: Český útočník Radek Dvořák sa rozhodol ukončiť svoju aktívnu hokejovú kariéru. 37-ročný krídelník naposledy obliekal dres Caroliny Hurricanes, v NHL odohral dovedna 1260 zápasov so ziskom 590 bodov.

KHL

CHABAROVSK: Dres Amuru Chabarovsk si v najbližších dvoch stretnutiach neoblečie fínsky zadák Tuukka Mäntylä, ktorý bol disciplinárnou komisiou KHL potrestaný dvojzápasovým dištancom za jeho zákrok voči Vladimirovi Malinovskemu z Metallurgu Novokuzneck.

CSKA: Vedenie moskovského CSKA preradilo ruského talentovaného útočníka Nikolaja Prochorkina na farmu do Voronežu. Dôvodom je nízka výkonnosť mladého forwarda, ktorý v lete zvažoval odchod do zámoria, kde sa mal pobiť o miesto v zostave Los Angeles Kings.

SLOVENSKÁ EXTRALIGA

POPRAD: Staro-novou posilou tímu HK Poprad sa stal útočník Dávid Gríger. 20-ročný forward sa pod Tatry vracia z pôsobenia v Karlových Varoch, kde sa radil medzi najlepších hokejistov tímu.

BANSKÁ BYSTRICA: Príchod fínskeho brankára Miku Noronena do tímu HC’05 Banská Bystrica sa napokon neuskutoční. Skúsený gólman si svoj podpis zmluvy s „baranmi“ rozmyslel a pár hodín po dohode s vedením klubu od kontraktu odstúpil.