Main Content

VIDEO: Barcelona zdolala Atletico a postúpila do semifinále Copa del Rey

štvrtok, 29. január 2015 10:05 | Autor: TASR

VIDEO: Barcelona zdolala Atletico a postúpila do semifinále Copa del Rey
VIDEO: Barcelona zdolala Atletico a postúpila do semifinále Copa del Rey | zdroj: © TASR

Madrid 29. januára (TASR) - Futbalisti FC Barcelona sa prebojovali do semifinále Kráľovského pohára, keď v stredajšom zápase zvíťazili na pôde Atletica Madrid 3:2. Prvý duel vyhrali Katalánci 1:0.

V prvom zápase sa Atletico prezentovalo výlučne defenzívnym výkonom, doma však začalo odvážnejšie a otvorilo hru. Náskok Barcelony už v 1. minúte vymazal Fernando Torres, no zakrátko Neymar vyrovnal a posadil hostí znova na koňa. Raul Garcia oživil nádeje Atletica, keď po polhodine premenil "vymyslenú" jedenástku, namiesto ktorej mal byť priamy kop spoza šestnástky. Televízne zábery ukázali, že Javier Mascherano fauloval Juanfrana Torresa pred pokutovým územím, no rozhodca prekvapujúco ukázal na biely bod. "Barca" však otočila ešte do prestávky skóre po vlastnom góle Mirandu a druhom presnom zásahu Neymara.

Madridčania po incidente v hráčskom tuneli prišli o vylúčeného kapitána Gabiho a ich šance ešte niečo urobiť so zápasom klesli na bod mrazu. Po zmene strán si Barcelona kontrolovala postupový výsledok. Gól už nepadol, no v 84. minúte v nervóznej atmosfére nedohral ďalší hráč Atletica Mario Suarez. V tábore domácich "Los Colchoneros" po zápase spochybňovali verdikty rozhodcu, no podľa stredopoliara barcelonského mužstva Sergia Busquetsa robil arbiter chyby na obe strany. "Nemyslím si však, že poškodil niektoré mužstvo viac a iné menej. Urobil dosť chýb na jednej či druhej strane. Tiež by sme sa mohli sťažovať na to, že penalta nemala byť. Snažili sme sa však sústrediť na náš výkon a nerozptyľovať sa osobou rozhodcu," konštatoval Busquets.

"Potešil ma výkon celého tímu. Vstup do zápasu nám nevyšiel, ale cením si, ako hráči zareagovali na nepriaznivý vývoj. Hrali sme proti špičkovému súperovi a zvládli sme to. Vyhrať dvakrát nad Atleticom nie je jednoduché, ale v odvete sme dokázali využiť diery v jeho obrane," vyhlásil kouč Barcelony Luis Enrique, ktorý vychválil dvojgólového hrdinu večera Neymara. "Má odvahu, nebojí sa ísť do individuálneho zakončenia a vie výborne vyhodnocovať situácie."

Enriqueho náprotivok Diego Simeone nebol po vypadnutí mužstva sklamaný. "Naopak, som na chlapcov hrdý. Odohrali sme výnimočný prvý polčas z hľadiska útočnej fázy, ale defenzíva dnes nestála na pevných nohách. Je to pre nás poučenie do ďalších zápasov. V prestávke za stavu 2:3 som hráčom povedal, aby zbytočne neriskovali."

sumár:

Atletico Madrid - FC Barcelona 2:3 (2:3)
Góly: 1. Torres, 30. Garcia (z 11m) - 9. a 41. Neymar, 38. Miranda (vl.), ČK: 45. Gabi. 84. Suarez (obaja Atletico)
/prvý zápas 0:1, postúpila Barcelona/