Main Content

Hokej: Liberec je bez trenéra, Čada nečakane odstúpil zo zdravotných dôvodov

piatok, 30. január 2015 20:05 | Autor: TASR

Liberec 30. januára (TASR) - Rostislav Čada už nie je trénerom hokejistov Liberca. Bývalý kouč bratislavského Slovana v piatok nečakane požiadal zo zdravotných dôvodov o uvoľnenie z funkcie a vedenie českého extraligového klubu mu vyhovelo. O jeho nástupcovi sa podľa portálu iDnes.cz rozhodne v najbližších dňoch.

Čada prišiel do Liberca vlani v septembri z bratislavského Slovana, ktorý predtým viedol viac ako dva roky. "Bílí Tygři" si od neho sľubovali výsledkové zlepšenie, to sa však nekonalo, tím zo severu Čiech sa v tabuľke momentálne nachádza mimo priečok zaručujúcich aspoň predkolo play off.

Šesťdesiatročný Čada svojím krokom prekvapil. Jeho odstúpenie totiž prišlo v deň domáceho extraligového duelu so Zlínom a klub o ňom informoval v momente, keď padlo úvodné buly a keď si všetci mohli všimnúť, že tréner na domácej striedačke chýba. Tím dočasne povedie doterajší asistent Milan Černý. "Klub sa bude snažiť túto nečakanú situáciu vyriešiť v najbližších dňoch," citoval iDnes.cz z oficiálneho klubového vyhlásenia.