Main Content

Správy dňa z NHL, KHL a Extraligy (31.1.)

sobota, 31. január 2015 08:51 | Autor: Dávid Lech

Správy dňa z NHL, KHL a Extraligy (31.1.)
Správy dňa z NHL, KHL a Extraligy (31.1.) | zdroj: © TASR

Prinášame vám súhrn tých najpodstatnejších informácií, ktoré obleteli svet dvoch najpopulárnejších hokejových líg na svete v priebehu posledných hodín, ktoré dopĺňame o najhorúcejšie novinky zo slovenskej hokejovej scény.

NHL

BOSTON: Vedenie Bostonu Bruins zapísalo na listinu voľných hráčov útočníka Simona Gagneho, ktorý sa pokúšal o reštart svojej kariéry. Po nedávnej smrti svojho otca sa však rozhodol ukončiť svoje pôsobenie v NHL.

KHL

SLOVAN: Svoje pôsobenie v HC Slovan Bratislava po Michalovi Vondrkovi a Štefanovi Ružičkovi končí aj brankár Jaroslav Janus. Prešovský rodák sa stal novou posilou pražskej Sparty, kde sa stretne aj so spomínaným Čechom Vondrkom, ktorý do metropoly Česka zamieril pred pár dňami.

SLOVENSKÁ EXTRALIGA

TRENČÍN: Dres Dukly Trenčín si už v záverečnej šestine slovenskej Tipsport extraligy neoblečie krídelník Marcel Hossa, ktorý sa dohodol na kontrakte do konca ročníka so švédskym celkom MODO Hockey.

POPRAD: HK Poprad sa rozlúčil so šesticou svojich hráčov, ktorých posielajú na hosťovanie do prvoligových tímov Prešova, Spišskej Novej Vsi, Bardejova a Michaloviec. Celok spod Tatier opúšťa brankár Juraj Sedlačko, obrancovia Dávid Gáborčík a Marek Pitka a útočníci Peter Gápa, Marek Nagy a Filip Mlynčár.

46. KOLO: Kvôli snehovej kalamite boli zrušené tri zápasy 46. kola slovenskej Tipsport extraligy. Z piatich duelov sa odohrali len dva v Košiciach, ktoré doma zdolali Trenčín 3:2 a v Banskej Bystrici, kde sa z víťazstva radovali hosťujúci Zvolenčania po výsledku 1:3. Stretnutia Nitra – Poprad, Piešťany – Martin a Skalica – Žilina sa odohrajú v dodatočných termínoch.