Main Content

Futbal: Kluby v Nemecku si uctili Malandovu pamiatku

sobota, 31. január 2015 20:05 | Autor: TASR

Berlín 31. januára (TASR) - Nemecké kluby si počas víkendu uctili pamiatku tragicky zosnulého futbalistu Juniora Malandu. Stredopoliar Wolfsburgu zahynul pred troma týždňami počas dopravnej nehody.

Na väčšine štadiónov si mladého Belgičana pripomenuli minútovým potleskom, pred začiatkom duelu VfB Stuttgart - Borussia Mönchengladbach vzdali Malandovi hold 60 sekundami ticha.

Podľa polície nemal Malanda pri autonehode v Severnom Porýní-Vestfálsku zapnutý bezpečnostný pás. Talentovaný 20-ročný stredopoliar pri nej vyletel z vozidla a na následky zranení zomrel. Vodič pred nehodou neprispôsobil rýchlosť jazdy poveternostným podmienkam, auto dostalo v silnom daždi na mokrej vozovke šmyk a niekoľkokrát sa prevrátilo. Malanda sedel na zadnom sedadle auta. Okrem neho boli v aute ešte ďalší dvaja pasažieri, obaja utrpeli zranenia, ale z nemocnice ich neskôr prepustili. Jedným z nich bol obranca Anderlechtu Brusel Anthony D'Alberto.

Malanda prišiel do Wolfsburgu v roku 2013. Za "vlkov" odohral belgický futbalista v najvyššej súťaži 17 zápasov, z nich desať v tejto sezóne. Dvakrát sa zapísal do streleckej listiny.