Main Content

Správy dňa z NHL, KHL a Extraligy (1.2.)

nedeľa, 1. február 2015 08:24 | Autor: Dávid Lech

Správy dňa z NHL, KHL a Extraligy (1.2.)
Správy dňa z NHL, KHL a Extraligy (1.2.) | zdroj: © TASR

Prinášame vám súhrn tých najpodstatnejších informácií, ktoré obleteli svet dvoch najpopulárnejších hokejových líg na svete v priebehu posledných hodín, ktoré dopĺňame o najhorúcejšie novinky zo slovenskej hokejovej scény.

NHL

COLORADO: Krídelník Jarome Iginla si na svoje konto v súboji s Nashvillom Predators pripísal 1200. bod v kariére. Kanadský útočník sa jedným presným zásahom podieľal na víťazstve Colorada Avalanche nad „predátormi“ v pomere 3:0.

KHL

PETROHRAD: Obranca SKA Petrohrad Nikolaj Belov bol potrestaný jednozápasovým dištancom za jeho nevyberavý zákrok voči Nikitovi Sošnikovovi z Atlantu Mytišči.

RIGA: Disciplinárna komisia udelila trest aj forwardovi Dinama Riga Marisovi Bicevskisovi, ktorý sa previnil faulom voči Maximovi Potapovovi z Atlantu Mytišči.

SLOVENSKÁ EXTRALIGA

NITRA: Do slovenskej Tipsport extraligy sa vracia ďalší hokejista. Po pôsobení v Komete Brno a Slavii Praha sa na slovenskú hokejovú scénu vracia ofenzívne ladený obranca Peter König, ktorý sa stane staronovou posilou vicemajstra z Nitry. S celkom spod Zobora sa dohodol na kontrakte do konca aktuálneho ročníka.

46. KOLO: Piatkové súboje 46. kola slovenskej najvyššej hokejovej súťaže, ktoré sa neuskutočnili z dôvodu snehovej kalamity, sa dohrajú v dodatočných termínoch 3. februára a 8. februára. V utorok 3. februára si sily zmerajú Piešťany s Martinom. 8. februára sa dohrajú zvyšné dva súboje medzi Nitrou a Popradom a Skalicou a Žilinou.